Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Eskişehir’de Temel...

Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Eskişehir’de Temel Atma Törenlerine Katıldı

diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş eskişehir’de temel atma törenlerine katıldı

28 Haziran 2022 - 13:20

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ ın katılımıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii ve Eskişehir İl Müftülüğü Hizmet Binası ve Kur’an Kursu binasının temelleri atıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftüsü Bekir Gerek’in yapmış olduğu selamlama konuşmasının ardından konuşan Vali Ayyıldız şunları söyledi:

“Yaradan’ın yeryüzünde evleri olan ibadet yerlerini ancak; Yaradan’dan ötürü kalbi sevgi dolu olan kimseler imar ederler, yönündeki İlahi müjdeye mazhar olunduğuna hep birlikte şahitlik ettiğimiz bu anlamlı günde, bu nezih toplulukla olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şehrimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş Beyefendiye hoş geldiniz diyor, hepinize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Mekke’den hicret ettiğinde ilk iş olarak Medine’ye mescit inşa ettirdiğini belirterek, mescidin sadece namaz kılınan ve namazdan sonra da kapatılan bir yer olmadığını bütün insanlığa ilan etmek için içine de mektep yaptığını söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetinin 'oku' olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, İslam dininin ilimle iç içe olduğunu ve ilimle başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Üniversitedeyiz. İlmin, irfanın, bilginin, hikmetin merkezindeyiz. Bu milletin, bu medeniyetin mensuplarının elinden kalemin, kitabın düşmemesi lazım. Kütüphanelerimizin bol bol olması lazım. Daha çok kütüphanemizin olması lazım. Tarihimize baktığımız zaman ne zaman ki ilimle, irfanla, bilgiyle, hikmetle, kitapla, kütüphaneyle uğraşmışız, o zaman ilerlemişiz. Dünyanın farklı bölgelerinde karanlık çağlar yaşanırken biz dünyanın en aydınlık çağını yaşamışız. 8’inci yüzyıldan 18’inci yüzyıla kadar dünyayı ilimle, bilgiyle aydınlatmışız. İbn-i Sinalar, Farabiler, İbn-i Rüşdler, Molla Güraniler, Molla Fenariler, Akşemseddin Hazretleri, Ali Kuşçular, ilimde, irfanda hep önde olmuşlar. Sadece dini ilimlerde değil tabii ilimlerde, fen ilimlerinde de biz en ileri olmuşuz.”

Gençleri iyi yetiştirme gayreti içinde olduklarını dile getiren Başkan Erbaş, “Gençler bu camide sadece namaz kılmayacaklar. Camimizi kitapla donatacağız inşallah. Camimizin duvarına yaslanacak, kütüphanesinden kitabını alacak. Orada dinlenecek. Oradan alacak bir Kur’an-ı Kerim, onu okuyarak dinlenecek. Bir hadis kitabı çekecek, onu okuyarak dinlenecek. Bir ilmihal kitabı, bir fıkıh kitabı ya da bir kültür kitabı, bir şiir kitabı, bir roman, bir hikaye... Dinlenecek. Biz de onun için camimizi inşallah kitaplarla donatacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erbaş’ın yaptığı dualarla inşaatların temeli atıldı.

Törenlere, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak,Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal,Vali Yardımcıları,İl Jandarma Komutanı,İl Emniyet Müdürü,Kütahya İl Müftüsü, akademisyenler,din görevlileri,hayır sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, programların ardından Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...