Elazig’da Müftülüğümüz, çadırlarda Da Onları Yalnız...

Elazig'da Müftülüğümüz, çadırlarda Da Onları Yalnız Bırakmıyor!

müftülüğümüz, çadırlarda da onları yalnız bırakmıyor!

08 Şubat 2020 - 12:51

💏 “Depremzede Çocukların Gönüllerine Dokunuyorlar”

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Elazığ İl Müftülüğünce görevlendirilen Kur’an kursu hocalarından oluşan 30 kişilik ekip, depremzedeler için oluşturulan çadır kentte çocukların yaralarını sarmak amacıyla hem etkinlik yapıyor hem de onlarla birlikte depremde hayatını kaybedenler için hatim okuma faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Elazığ İl Müftülüğünce oluşturulan 30 kişilik bir ekip depremin ardından mağdur ailelerin çocuklarıyla görüşerek yaraların sarılması için düzenledikleri çeşitli etkinliklerle manevi destek sunuyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde İl Müftülüğünce Kur'an kursu hocalarından oluşan 30 kişilik bir ekip, çadır kentteki çocukların yaralarını sarmak amacıyla hem etkinlik yapıyor hem de onlarla birlikte depremde hayatını kaybedenler için hatimler okuyorlar.

✅ "ELBİRLİĞİYLE BU TRAVMAYI ATLATACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Doktor Neşet Bodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra bütün personelleri ile alanda görevlerinin başında olduklarını söyledi.

Depremzede ailelerin ve çocuklarına manevi destek verdiklerini belirten Bodur;

"Kur'an kursu öğreticilerimiz çadırda ikamet eden vatandaşlarımızın çocuklarına gerçekten destek oluyorlar. Onlara eğitici-öğretici oyunlar oynatıyorlar, hediyeler veriyorlar" dedi.

Çadırı ziyaret ettiğini ve depremzede çocukları mutlu gördüğünü belirten Bodur, daha önce 12 kişilik ekibin çadır kentlere geldiğini ve depremzedelere manevi destek sunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu;

"El birliğiyle bu travmayı hep birlikte atlatacağız. 6.8 büyük bir deprem yaşandı. Bir can bile bizim için çok önemli ama daha çok insan ölebilirdi. Arkadaşlarımızın buradaki depremde zarar gören kardeşlerimizin biraz olsun gönüllerine dokunabilmek, dertleriyle hemhal olabilmek o travmadan etkilenen çocukların bir an önce o ruh dünyaların düzenleyebilmesi sağlamak için buradayız."

✅ "900 PERSONELİMİZ, HALKIMIZA HİZMET İÇİN CANLA-BAŞLA ÇALIŞIYOR"

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmak ve yaralarını sarmak amacıyla depremin hemen ardından alana indiklerini söyledi.

Depremzedeler ile birlikte ailelerimizin çocuklarıyla ilgili de çalışma başlattıklarını aktaran Sarıkaya, il müftülüğünce oluşturulan ekibin günde en az 100 çocukla temas kurarak depremin meydana getirdiği sarsıntıyı manevi anlamda rehabilite etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Müftü Sarıkaya; "Onların gönüllerine dokunuyoruz. Onların bu travmadan en az hasarla kurtulması için çaba sarf ediyoruz. 4-6 yaş eğitimi almış bütün Kur’an kurslarımızdaki hoca hanımlar özelikle bu görevi üstlendiler. Bu çadırda hem din görevlilerimiz hem de Kur’an kursu hocalarımız olmak üzere bir bütün olarak faaliyet gösteriyoruz. Elazığ merkezde 900 personelimiz halka hizmet için canla çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Depremzede çocukların gönüllerini almaya çalıştıklarının altını çizen Müftü Sarıkaya;

"Diyanet Başkanlığınca kurulan çadırda 30 personelimizle bu çocuklara manevi destek veriyoruz. Onlara resimler çizdiriyor, oyun hamurlarıyla eğlenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca çeşitli hediyeler veriyoruz ve böylelikle gönüllerini almaya çalışıyoruz. Mutlaka bu depremin çocuklar üzerinde meydana getirdiği yara söz konusudur. İşte bu yarayı sarmak için müftülük olarak elimizden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

✅ "GÜNDE 100-150 ÇOCUK ÇADIRIMIZDAKİ ETKİNLİKLERDEN FAYDALANIYOR"

Mescid-i Rahman 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticisi Sümeyye Gülbay Küçük ise çocukların depremden çok etkilendiğini düşünerek, Müftülüğümüzün talimatı ile 4-6 Yaş Grubu hocaları olarak böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Deprem bölgesindeki çalışmalarını yayarak devam ettireceklerini aktaran Gülbay Küçük şunları söyledi;

"Günlük 100-150 çocuk aileleriyle beraber burayı ziyaret ediyor. Çocuklarda yüz boyaması yapıyoruz. Elifba ve Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Çeşitli materyallerden faydalanarak oyunlar oynuyoruz. Bizim bu faaliyetlerimizin çocuklar üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığını söyleyebilirim. Burada bütün sıkıntılarını atan çocuklarımız çadırımızdan ayrılmak istemiyorlar. Akşamları burayı zor bırakıyoruz sabah da erken saatlerde açmaya çalışıyoruz ve bu şekilde devam etmeye çalışacağız inşallah."

✅ "ÇOCUKLAR BURADA SIKINTILARINI ATABİLİYOR"

Elazığ İl Müftülüğü olarak hatim okumaları başlattıklarını da ifade eden Gülbay Küçük;

"Depremde vefat eden vatandaşlarımız için binlerce hatim yapıldı, buna birçok ilden destek geldi. Okunan hatimlerin duaları yapıldı. Hatimleri burada çocuklarımızla da devam ettiriyoruz. Çocuklarımız Kur’an okuyorlar, aynı zamanda Kur'an’ı bilmeyenlere de öğretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız etkinlikler ile bir nebze de olsa yavrularımızı depremin etkisinden kurtarmaya ve rahatlatmaya çalışıyoruz. Çok güzel dönütler alıyoruz, tabi aileler de bu çalışmanın devam etmesini istiyor." şeklinde konuştu.

✅ “ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUM”

Depremden etkilenen Suriyeli çocuklardan Bısan Eldendel ise Elazığ İl Müftülüğü tarafından depremzede çocuklar için başlatılan etkinliklerden dolayı memnun olduğunu belirterek;

"Burada alfabeyi öğreniyoruz, hep birlikte Kur'an okuyoruz. Burada çok mutlu oluyorum. Resim çiziyoruz, boyuyoruz. Çok güzel vakit geçiriyorum burada deprem de hayatını kaybedenler için ben de hatim okuyacağım" şeklinde konuştu.

 

🎬 TIKLA İZLE >>> https://www.youtube.com/watch?v=B_RFtlDjyQ8

#ŞimdiYaralarıSarmaZamanı #YolunİyilikOlsun
#ElazığİlMüftülüğü

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri