Elazig’da Yazıkonak Toki Camii Törenle Ibadete Açıldı!

Elazig'da Yazıkonak Toki Camii Törenle Ibadete Açıldı!

yazıkonak toki camii törenle ibadete açıldı!

02 Ocak 2021 - 12:50

Elazığ’da meydana gelen 24 Ocak depremi sonrası inşa edilen Yazıkonak Toki Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

 

24 Ocak'ta merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde bölgede seferberlik ilan eden TOKİ yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Yazıkonak Beldesi’nde depremzede konutları alanında TOKİ tarafından 6 ay gibi kısa bir sürede inşa edilen 300 cemaat kapasiteli caminin açılışına Vali Erkaya Yırık, Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum müdürleri STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Müftülüğü’nün organize ettiği açılış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı yaptığı konuşmada caminin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Selami Aydın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 

“Yazıkonak Toki Camimiz’in Elazığımıza, milletimize ve burada oturan kardeşlerimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Camiler Allah'a ibadet edilen mekânlardır. Camilerimiz bir ülkenin tapusudur, Allah'ın evidir, Beytullah'ın şubeleridir. Buraya gelenlerde Allah'ım misafirleridir.

Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan milletimiz her gittiği yerde medeniyetler inşa etmiş ve eşsiz şaheser camiler inşa etmiştir. Allah ecdadımızdan razı olsun.

24 Ocak'ta bir acı yaşadık, deprem vesilesiyle hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu. Allah onlara rahmet eylesin. Pazar günü yine bir depremle sallandık. Cenab-ı Hak’kın bizi koruduğuna inanıyorum Allah'a şükürler olsun ve kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.

Bu süreç içerisinde yardımlarını bizden esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, TOKİ başkanımıza, bu camiyi inşa eden firma sahibi ve yöneticilerine ve açılışımızı onurlandıran siz değerli kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

Sayın Valimizin talimatlarıyla ve Sayın Belediye Başkanımızın yardımlarıyla Allah'ın izniyle çok kısa bir zaman içerisinde Beyzade Efendi Camimiz, Çatalçeşme Camimiz,  Kubbeli Camimiz ve Gayret Camimizin temellerini atacağız. Köylerde hasar gören camilerimiz var. Sayın Valimizin talimatlarıyla ve gayretleriyle İl Özel İdaremiz şu anda onların yıkımını yapıyor. Allah'ın izniyle kısa zamanda onlarında yapımına başlayacağız. Bugün açılışımızı onurlandıran Sayın Valime, Sayın Vekilime, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Kolordu Komutanıma, Sayın Rektörüme, Sayın Başsavcıma, Sayın Emniyet Müdürüme ve bütün daire amirlerine ve vatandaşlarıma sonsuz saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’ta niyaz ediyorum.”

 

Daha sonra kürsüye gelen ilimiz Valisi Erkaya Yırık ise şöyle konuştu;

 

“Müftü Hocam açılış dedi ama dedi ama aslında bu açılıştan ziyade bir tanıtım. Yani diyoruz ki;  Devletimiz deprem sonrasında konutlarımızı hızda inşa ediyor ve biten konutları teslim ediyoruz.

Şu ana kadar 2500’ün üzerinde 3 bine yakın konutumuz teslim edildi. Bugün itibariyle Gümüşkavak Mahallemizdeki 341 konutu inşallah hak sahipleri vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Yazıkonak'ta yaklaşık 2 hafta önce burada 381 konutumuzu yine hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik. Ben tüm vatandaşlarımıza bu süreçte göstermiş olduğu anlayış, sabır, fedakârlık ve feragat dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki Devletimiz tüm hizmetleri eksiksiz bir şekilde bugün burada cami açılışımızdaki gibi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor.

Allah; Cumhurbaşkanımızdan, Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan, İçişleri Bakanımızdan ve tüm emeği geçenlerden razı olsun. Vatandaşımız her zaman hizmetin en güzeline layıktır. Konumuz Yazıkonak Toki Camii 300 kapasiteli ve Yazıkonak’ın güzel insanlarına uzun yıllar hizmet verecek, ibadetlerine ve dualarına mekân olacak Allah'ın evidir. Burada yapacağımız tüm dualarımız makbul olsun inşallah.”

 

Konuşmaların sonunda Müftü Selami Aydın’ın duasının ardından kurdela kesilerek ibadete açılan Yazıkonak Toki Camii protokol tarafından gezildi ve ilk namaz kılındı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...