Eskişehir’ De Yılın Ilk Seher Vaktinde Sabah Namazı...

Eskişehir' De Yılın Ilk Seher Vaktinde Sabah Namazı Buluşmasına Yoğun Ilgi

eskişehir' de yılın ilk seher vaktinde sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi

03 Ocak 2022 - 13:20

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Türkiye genelinde tüm camilerde "Ailece Camide, Milletçe Duadayız" sabah namazı buluşmasının yapıldığı Eskişehir Reşadiye Camii'nde ki programa halkımız akın etti.

Eskişehir Valisi Erol AYYILDIZ , Millet Vekili Nurettin SAZAK,İl Müftüsü Bekir GEREK, Başsavcı Murat İRCAL, Adalet  Komisyon Başkanı Osman SOYDAL, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan ATASOY, İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR, İl Kurum Müdürleri, Siyasi Parti İl ve İlçe  Başkanları,İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Din Görevlileri, STK'lar, Kardeşlik Platformu Üyeleri, Genç, Çocuk, Kadın ve Erkek vatandaşlarımızın katıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği programda  Camii'nin cemaati almadığı cami dışına taştığı görüldü.

Namazdan önce Eskişehir Din görevlilerinin okuduğu Fetih Suresi ile başlayan programda, Sabah Namazını Hacı Bayram Veli Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ahmet KARALI kıldırdı ve namazdan sonra tesbihat yaptırdı. Kur'an ziyafetiyle ve tesbihatla  gönüllerin pası silindi.

Programda Hatim duasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK ise namaz sonunda yaptığı sohbette "Elhamdülillah yeni bir yıla Kuranla başladık ve gönüllerimizin pasını sildik. Bir yılı daha geride bırakarak, yeni bir miladi yıla bu anlamlı  sabah namazında hep birlikte bismillah dedik.Yılın ilk seher vaktinde Camide, Allahın evinde ona misafir olmak, Ailece Camide buluşmak ve  Milletçe duaya durmak gerçekten büyük bir bahtiyarlık. O yüzden bu buluşma bizim için çok anlamlı bir buluşma. Allaha samimi bir kul olma, kardeşliğimizi pekiştirme, çocuklarımızi ve gençlerimizi bilinçlendirme açısından  buluşma oldu. Bizler yılın ilk sabah namazı vaktinde bir araya gelerek 2022 yılına çok güzel bir başlangıç yaptık. Rabbim bu beraberliğimizi ve bunun gibi hayırlı buluşmalarımızı daim, ibadet ve dualarımızı kabul eylesin İnşallah. " dedi.

Program namaz sonunda cemaate çorba ikram edilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor