Eskisehir’de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle...

Eskisehir'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle ödül Töreni Düzenlendi

camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle ödül töreni düzenlendi

08 Ekim 2021 - 13:20

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelindeki Din Görevlileri arasında yapılan farklı alanlardaki yarışmalarda dereceye giren, Din görevlileri ve hayır sahiplerine ödülleri verildi.

Programa Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Adli Yargı Komisyon Başkanı Osman Soydal, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik,İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı.

Program Eskişehir Kur'an Kerim'i Güzel okuma birincisi Enis ZENGİN'in okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve  hocalarımız tarafından verilen sela ile başladı.

Hoşgeldiniz konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK "Mescid ve Camiler müminler olarak Rahmana misafir olduğumuz birlikte ibadet ettiğimiz, yan yana omuz omuza, gönül gönüle bir araya geldiğimiz yerlerdir. Hayatımızın merkezi Camilerimizdir. Camisiz ve mescidsiz Müslümanlık asla düşünülemez. Camilerin mihrabını minberini kürsüsünü dolduran ve burada insanlara rehberlik yapan ise hocalarımız olmuştur. Dolayısıyla doğumdan ölüme kadar hayatımızın her alanında var olan hocalarımız peygamberimizin mihrabına geçiyor, minberinde hutbe okuyor, kürsüsünde vaaz edip nasihatlarda bulunuyor, minarelerinden ezanlar okuyor. Dolayısıyla bizim kültürümüzde Camiler mihrabıyla mabed, kürsüsüyle mektep, minberiyle devlet, şadırvanlarıyla nezahat, minare ve ezanlarıyla hürriyettir. Bugün burada değişik branşlarda yapmış olduğumuz yarışmalarda İl ve Bölgede birinci olan dereceye giren ve sonrasında Türkiye birincisi olan hocalarımız var. Dereceye giren ve birinci olan hocalarımızı tebrik ediyorum. Başta Sayın Valim olmak üzere tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor hoşgeldiniz diyorum." dedi.

İl Müftümüzün ve Sayın Valimizin konuşmalarından sonra, Eskişehir İl Müftülüğü tarafından 2021 Yılında üstün başarı gösteren ve dereceye giren görevlilerimize Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli hediyeler takdim edildi. Program Ezanı güzel okuma da dereceye giren hocalarımızın okumuş olduğu ezanla sonlandırıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da