Elazig’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası (01-07 Ekim 2021)...

Elazig'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası (01-07 Ekim 2021) “vefa Programı”

camiler ve din görevlileri haftası (01-07 ekim 2021) “vefa programı”

08 Ekim 2021 - 12:50

Elazığ İl Müftülüğünce müftülük konferans salonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine vefa programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, İl Müftüsü Selami Aydın, daire amirleri ve din görevlileri katıldı.

 

Program Yeni Camii İmam Hatibi Sümer Yılmaz’ın Kur’an tilaveti ve akabinde  sinevizyon gösterisiyle başladı.

 

İl Müftüsü Selami Aydın Camiler ve Din Görevlileri haftamız bereketli olsun hayırlara vesile olsun. Değeli hocalarımız Camilerimiz Allah’ın evi Beytullah’ın şubeleridir.  Oraya gelen insanlar meleklerin karşıladığı Rahman’ın misafirleridir. Çok mukaddes bir görevi ifa ediyoruz. Bir insanın Allah’ın kendisini sevip sevmediğini anlamanın ölçülerinden birisi de Allah’ın onu nerede istihdam ettiğine bakılır.

 

Değerli hocalarımız, camiler islam medeniyetinin merkezleridir. Merkez etrafında herşey gelişir, güzelleşir ve olgunlaşır. Sanat, kültür, edebiyat oradan nemalanır. Resulullah (s.a.v.) efendimiz ilk mabedi yaptığında ilk iş olarak Ashab-ı suffa dediğimiz islamın ilk medresesini inşaa ettirdi.  Dolayısıyla camiler geçmişten günümüze çok büyük fonksiyonlar üstlendi. Efendimiz islam devletini camiden yönetiyordu. O sütunlar dediğimiz yerin dibinde gelen heyetleri karşılıyor, istişareleri orada yapıyor ve savaş kararlarını orada alıyordu.

 

Malumunuz geçmişten günümüze camilerimiz birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın sembolü olmuştur. Kurtuluş savaşında da camilerimiz büyük görev yapmış din görevlilerimiz mihrapdan kürsüden insanları cihada çağırmış vatanın kurtulması için mücadeleye davet edilmiştir.

Eşref Ziya yazmış olduğu şiirde Camiler kışlamız, kubbe miğfer ,minareler süngü derken kurtuluş savaşındaki camilerimizin üstlenmiş olduğu rolü dile getirmiştir.

 

Fırat Üniversitesi İlahiiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir konuşmasın da;  Sizler bu görevi layıkıyla yerine getiren mihraptaki insanlarsınız. Ve tabi ben acizane buradan  hocası hadis ilimleriyle meşgul olan yani sünneti yakından tanımaya gayret eden birisi olarak şunu söyleyebilirim, hep gündemimiz de şu olsun yani acizane Veysel der ki, her zaman hoca olarak Peygamber modelini esas al kendine  yani bir hoca olarak Resulullah  (s.a.v.) nasıldı? Bir Müfti rolüyla peygamberimiz nasıldı? Yani Müfti Nebi, Mihraptaki nebi yani acizane ben bunları sadece zikredebilirim. Sürekli hatırlarım çok samimi bir insandı. İletişimi çok kuvvetliydi. Ahlaki olarak 20 küsür yılda ortaya  koymuş olduğu o ahlak, model olarak düşünülmelidir dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din Görevlileri Ve Dernek Başkanları Ile Bir Araya Geldi.
Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din Görevlileri...