Eskisehir’de Din Görevlilerine Yönelik Işaret Dili Kursu...

Eskisehir'de Din Görevlilerine Yönelik Işaret Dili Kursu Açıldı

din görevlilerine yönelik işaret dili kursu açıldı

05 Ocak 2022 - 16:02

İl Müftüsü Bekir GEREK ve İl Müftü Yardımcısı Fatma ADSOY, Eskişehir İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile din görevlilerine yönelik verilen işaret dili kursunu ziyaret ettiler.

Kur’an-ı Kerim'i öğretmek, hutbe ve vaazları işaret diliyle işitme engellilere aktarabilmek için eğitim alan din görevlilerini ziyaret eden İl Müftüsü Bekir GEREK kursiyerlerle konuşarak ders hakkında bilgiler aldı.

İşaret Dili Öğretmeni Kevser USLUER ise derslerde işaret dilinin ve işitme engelli bireylerin yapısı, işitme engellilerle iletişim kurma teknikleri, işaret dilindeki kavramlar ve karşılıkları, itikat, ibadet ve ilmihal kavramlarının işaret dilindeki karşılıklarıyla hutbe ve vaazların işaret diline çevrilmesi konularına yer verildiğini belirtti.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı