Eskisehir’de ‘’hz. Peygamber Iman Ve Istikamet’’ Konulu...

Eskisehir'de ‘’hz. Peygamber Iman Ve Istikamet’’ Konulu Konferans Gerçekleştirildi

‘’hz. peygamber iman ve istikamet’’ konulu konferans gerçekleştirildi

06 Ekim 2023 - 13:20

Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Bekir Gerek, Mevlid-i Nebi haftasının önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Programda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Camiler Ve Din Görevlileri Haftasına değinerek En mutlu günlerimiz düğünlerimizde, yeni doğan yavrularımıza isminin verilmesinde asker uğurlamasında, hastalık, ölüm ve cenaze işlemleri gibi üzüntülü günlerimizde yanımızda olan, gayretle çalışan Din görevlilerimize teşekkür ediyorum”. dedi

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ise, Hz. Peygamber İman ve İstikamet konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi. İşleyen, Din istikamet bulmadıkça kalp istikamet bulmaz, kalbi katılaşan insan istikamet bulamaz o sebeple vucüt kaslarımızı geliştirdiğimiz gibi kalbimizin gelişimine daha çok ihtiyacımız vardır diyen İşliyen, " Peygamberimiz (s.a.v) namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekat verip hacca gitmeyi emrettiği gibi bize adaletli olmayı, merhametli olmayı, doğru sözlü olmayı ve dürüst davranmayı da emretmiştir. Hasılı İman ettikten sonra ahlakımızda, aile hayatımızda günlük yaşantımızda, komşuluk ilişkilerimizde ve ibadetlerimizde istikamet üzere olmalıyız." diye konuştu.

Programda Hayırsever vatandaşlarımıza protokol tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansın sonunda Vali Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Burhan İşliyen’e teşekkür ederek Eskişehir’de Dursun Fakıh’ın irâd ettiği ilk hutbeyi takdim etti.


 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Osmangazi Üniversitesi Rekör V. Prof. Dr. Ramazan Erdağ,İl Müftüsü Bekir Gerek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burhan İşliyen’in Eskişehir ziyareti, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyretle son buldu


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...