Eskisehir’de Tepebaşı Ilçe Müftülüğü Ek Hizmet Binası Ve...

Eskisehir'de Tepebaşı Ilçe Müftülüğü Ek Hizmet Binası Ve Hz. Ali Camii Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

tepebaşı ilçe müftülüğü ek hizmet binası ve hz. ali camii temel atma töreni gerçekleştirildi

29 Mayıs 2021 - 13:20

Tepebaşı İlçe Müftülüğü Ek Hizmet Binası ve Hz. Ali Camii temel atma töreni Vali Erol Ayyıldız’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sazova mahallesi Karabayır Bağları mevkiinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Ayyıldız’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Akın Ağca, Okan Leblebicier, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Vali Ayyıldız, “Camiler; bir bakıma Kâbe’nin şubeleridir. Zira İlahi Kelam, âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk mabedin Kâbe olduğunu buyurmaktadır. Camiler gönüllerin buluştuğu yerdir, kalplerin tek yürek birlik ve beraberlik içinde atacağı kutsal mekânlardır. Gönül nerde olursa olsun kuşatıcı ve güzeldir.” diye konuştu. 

İl Müftüsü Bekir GEREK ise yaptığı konuşmada " Yeryüzünün cennet bahçeleri olan camiler; İslam medeniyetinin ve manevi hayatımızın merkezidir. Tüm farklılıkları ortadan kaldırarak gönülleri birleştiren, birlikte Rabbimize dua ettiğimiz manevi şifahenelerdir. Bizim anlayışımız da camiler mihrabıyla mabed, kürsüsüyle mekteptir. Dolasıyla camiler ve mescidler hayatın merkezi ve şehirlerin kalbidir." dedi.

Camii ve müştemilatında Kur’an Kursu, Diyanet okuma salonu, çok amaçlı salon, imam evi ve cami bulunmaktadır.

İl Müftülüğümüzün ve Tepebaşı İlçe Müftülüğü‘nün koordinesinde Hazreti Âli Camii Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilecektir.

Toplam  kapalı inşaat alanı 1475 metrekare’dir. Tamamlandığında bölgede ezan sesi duyulmaya ve bölge sakinleri rahatlıkla ibadet yapabilme imkanına sahip olabileceklerdir

Tören, yapılan konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Vali Ayyıldız ve beraberindekilerin temele ilk harcı atmasının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı