Eskisehir’de Türk Islam El Sanatları Sergisi Açıldı

Eskisehir'de Türk Islam El Sanatları Sergisi Açıldı

türk islam el sanatları sergisi açıldı

21 Haziran 2023 - 13:20

Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Türk İslam El Sanatları Sergisi, Tepebaşı Gençlik Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergide hüsn-i hat, ebru, tezhip, dikiş gibi geleneksel el sanatlarının örnekleri yer aldı.

 

Serginin açılışına katılan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, sergilenen eserleri yakından inceledi . İl Müftüsü Gerek, Türk İslam El Sanatları'nın medeniyetimizin zenginliğini ve güzelliğini yansıttığını belirterek, bu sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Gerek, emeği geçenlere emekleri ve katkıları için teşekkür etti.

 

Serginin açılışı İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin'in yapmış olduğu duanın ardından gerçekleştirildi. Açılışta il Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesilmesiyle Türk İslam El Sanatları Sergisi ziyarete açıldı. Sergide emeği geçenlere heyet tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...