Gaziantep’de Cerablus Müftülük Hizmet Binası Dualarla Açıldı

Gaziantep'de Cerablus Müftülük Hizmet Binası Dualarla Açıldı

cerablus müftülük hizmet binası dualarla açıldı

07 Kasım 2021 - 13:30

Terörden arındırılan Fırat Kalkanı Bölgesinde, Cerablus'da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen müftülük hizmet binasının açılışı Gaziantep Valisi Davut GÜL, Gaziantep İl Müftüsü Dr.Hüseyin HAZIRLAR, Cerablus Yerel Meclis Başkanı, Protokol ve bölge halkının katıldığı bir törenle gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR " Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bir iyilik hareketi olarak Türkiye Diyanet Vakfımız sunduğu hizmetlerle gerek yurt için de gerekse yurt dışında, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize ulaşmak için büyük gayretler sarfediyor. Gönüllerde dini ve manevi hayatın kuvvetlenmesine katkı sunuyor. Bu bağlamda eğitim hizmetlerinin yanısıra Cerablus'ta müftülük hizmet binası başta olmak üzere 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları, Camiler vb dini hizmet alanları inşa edildiğini ifade ederek Gaziantep Müftülüğü olarak  Türkiye'deki Suriyeli kardeşlerimize olduğu gibi  Suriye’deki kardeşlerimize de din hizmeti anlamında her türlü desteğin verilmeye devam edeceğini vurguladı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut GÜL' de bölgede sahih dini bilginin yaygınlaştırılması ve din hizmetlerinin toplumun her kesimine  ulaşması noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarının yadsınamaz boyutta olduğunu ifade ederek yapılan çalışmalar ve sunulan hizmetlerden dolayı Türkiye Diyanet Vakfına ve Gaziantep Müftülüğüne teşekkür etti.

Program yapılan dua, kurdela kesimi ve müftülük hizmet binasının ziyaret edilmesi ile sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Adana Hakkı Polat Kız Anadolu Imam Hatip Lisesi, Muş Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir'i Makamında Ziyaret Etti.
Adana Hakkı Polat Kız Anadolu Imam Hatip Lisesi, Muş Il Müftüsü...