Gaziantep’de "vesiletü’n-necat" Tiyatro Gösterimi Ve...

Gaziantep'de "vesiletü'n-necat" Tiyatro Gösterimi Ve "sanat Ile Yeşeren Umutlar" Sergisi

"vesiletü'n-necat" tiyatro gösterimi ve "sanat ile yeşeren umutlar" sergisi

30 Kasım 2023 - 13:30

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği illerde görevli 12 Sanatkâr Din Görevlimiz tarafından "Sanat İle Yeşeren Umutlar" projesi kapsamında, yüreği yaralı gönüllerin bir sesi, yeniden hayata tutunmanın bir nişanesi ve eseri olması dileğiyle hazırlanan birbirinden değerli eserler Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde sergilendi. Sergilenen eserler vatandaşlar tarafından çok beğenilerek takdir edildi. 

Ardından sanat yönetmeni Necip Karakaya ve DİB Seyir ve Sahne Sanatları Tiyatro Ekibi tarafından Umudun Adımları, Kurtuluşa Giden Yol, "Vesiletü'n-Necat" isimli Süleyman Çelebi tarafından mevlid-i şerifin yazılış hikayesini konu edinen tiyatro oyunu sahnelendi. 

Oyunun sonunda sahneye davet edilen İl Müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar, oyunun sanat yönetmeni Necip Karakaya ve oyuncuları tebrik ederek başarılar diledi.Tiyatro oyununun Süleyman Çelebi’nin daha iyi tanınmasına vesile olduğunu dile getiren Hazırlar, oyunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, Vali yardımcısı Hüseyin Kaptan, Türk İslam Sanatları Daire Başkanı Fatih Çelik, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Berk, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşcı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Vatandaşlar katıldı.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...