Gaziantep üniversitesinde Mevlid-i Nebi Haftası özel Programı

Gaziantep üniversitesinde Mevlid-i Nebi Haftası özel Programı

gaziantep üniversitesinde mevlid-i nebi haftası özel programı

28 Ekim 2021 - 13:30

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi, Gaziantep İl Müftülüğü ve Memursen Gaziantep Üniversitesi şubeleri işbirliğiyle GAÜN ADEM ve DUY Öğrenci Toplulukları tarafından Kampüste Nebevi Esintiler Programı gerçekleştirildi.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlidi Nebi Sinevizyonu ilgiyle izlendi. İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Yüce Rabbimizin vefa ile ilgili ayetleri ve O’nun sevgili kulu ve elçisi Hz. Muhammed’in (sav) vefa ile ilgili hadislerinden bir seçki sundu.

DÜNYAMIZI ONUNLA ANLAMLI KILDIK

Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında konuşmalarını gerçekleştiren Gaziantep Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, hayat rehberi Kur’an-ı Kerim’i Allah Resul’ünden öğrendiğimizi ifade ederek, “Vefayı, dostluğu, güzel ahlakı O’ndan öğrendik. Bizler aramızdaki muhabbeti, kardeş hukukunu da O’ndan öğrendik. Dünyamızı Onunla anlamlı kıldık. Var oluş gayemizi Onunla anlamlandırdık. Dolayısıyla bugün vefasızlığın girdabına sürüklenen dünyanın uğrayacağı en güvenli liman Kâinatın Efendisinin bize getirdiği o yüce ahlak, o güzel sünnet-i seniyyesi ve Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’dir. Bugün burada Resulü Ekrem (sav) ve O’nun güzel ahlakına dair öğretileri kıymetli hocalarımızdan dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Program katılımcılara çiçek takdiminden sonra GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş tarafından yapılan dua ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...