Hakkari’de Gençlerle Fasl-ı Muhabbet Programı Gerçekleştirildi

Hakkari'de Gençlerle Fasl-ı Muhabbet Programı Gerçekleştirildi

gençlerle fasl-ı muhabbet programı gerçekleştirildi

30 Aralık 2022 - 14:20

Gençlerle Fasl-ı Muhabbet Programı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı “Gençliğe Değer” projesi kapsamında İl Müftülüğü’nce Üniversiteli gençlere yönelik “Fasl-ı Muhabbet” programı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Medeni Kazak tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Gençlik Merkezinde organize edilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Çoğunluğu Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilerin katıldığı programda İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Cahit Yılmaz ney ve bendir çaldı, öğrenciler eşliğinde ilahi söyledi, kaside ve şiir okudu.

Öğrencilerin kendi elleriyle yoğurduğu çiğ köfte servisinden sonra söz alan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Birkaç gün sonra yeni bir yıla girmiş olacağız. Biz Müslümanlar için yılbaşı, geçen yıl Allah için ne yaptım ve gelecek yıl neler yapabilirim muhasebesinin yapılması gereken bir gün olmaktan öteye geçmeyen bir gündür.” dedi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Her gün sermayemiz eriyor, ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz. Siz gençler çok değerli bir zaman dilimi yaşıyorsunuz. İleride pişman olmamak için her saniyenizi en güzel değerlendirin. Boş işlerde uğraşmayın. Meşguliyetten evvel boş vaktin kıymetini bilin. Size hiçbir faydası olmayan sosyal medya gibi şeylerle uğraşmayın. Bu dönem sizin okuma döneminizdir. Önünüze bir hedef koyun. Alanınız ne ise en iyisi olmaya çalışın. Çünkü Allah güzeldir, güzeli ve güzel iş yapanı sever. Atalarımızın dediği gibi ‘bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ atasözünden hareketle güzel arkadaşlar edinin. İhtiyarlık gelmeden gençliğin kıymetini bilelim. İbadet ve taatinizi aksatmayın. Kalbi mescitlere bağlı olan gencin hiç gölgenin olmadığı mahşer gününde arşın gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insandan biri olduğunu unutmayın. İnsanların bedeni ve zihni eksiklikleri ile alay etmeyin. Kusur araştıran değil örten olun. İncinseniz de incitmeyin. Çünkü dinimiz bunu emrediyor ve önderimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve ashabı bu şekil yaşadı.” ifadelerinde bulundu.

Program öğrencilerle yapılan karşılıklı sohbetten sonra sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...