Hakkari’de Hacı Kadir Keremoğlu Camisi Ibadete Açıldı

Hakkari'de Hacı Kadir Keremoğlu Camisi Ibadete Açıldı

hacı kadir keremoğlu camisi ibadete açıldı

11 Aralık 2023 - 14:20

Hacı Kadir Keremoğlu Camisi ibadete açıldı

Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Akpınar Köyünde yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet yapabileceği üç katlı Hacı Kadir Keremoğlu camisi ibadete açıldı.

Caminin açılışı dolaysıyla Yüksekova İlçe Müftülüğü ve cami banilerinin işbirliği ile tören düzenlendi.

Cami açılış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Camilerimiz bizleri bir araya getiren ve omuz omuza saf tutmamıza vesile olan kutsal mekanlardır.” dedi.

Vali Çelik; “Hacı Kadir Keremoğlu Camisi’nin Akpınar Köyüne kazandırılmasında emeği geçen başta Keremoğlu ailesi olmak üzere yakınları ile imamından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum. Cami, inşaat olarak çok güzel. Her şey mükemmel. Ama onu misyonuna uygun yaşatacak gencinden ihtiyarına cemaat lazım. Cami, bugün burada başlangıcını yaptığımız gibi yan yana omuz omuza sürekli saf halinde inançlarımız ve değerlerimizi çocuklarımıza öğrettiğimiz ve manevi değerlerin bizden sonraki kuşaklara aktarılmasına vesile olan mekan olsun. Hilal ümmeti, yıldız da bu ümmetin bir araya gelmesine vesile olan Peygamber efendimizi temsil ediyor. Dolaysıyla bayrağımız bir İslam sancağıdır. Rabbim bayrağın gölgesinde ve minarelerimizde yankılanan ezanların sesleri altında milletin birlik ve beraberliğini daim etsin. Bu hayırların, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Esendere çok güzel bir beldemiz. Köyümüz de çok güzel. Camide buraya çok yakışmış. Dosdoğru yaşayan, sırat- ı müstakim üzerine olan insanlar ancak Allah’ın evini inşa ederler. Doğruluk, iyilik ve adaleti anlatan ve yaşayan insanlar ancak o birlikteliği ve beraberliği sağlarlar. Hepimiz bir şekilde geldik gidiyoruz. Ebedi bir hayata doğru gidiyoruz. Bu günlerin kıymetini bilelim. Rabbim daha nice hayırlara vesile olacak, güzel yürekli insanların sayısını artırsın.” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ile Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’nun konuşmalarından sonra Keremoğlu ailesi büyüklerinden Hacı Lezgin Keremoğlu; “Camiyi Allah Rızası için inşa ettik. Açılış için aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından yapılan duadan sonra kurdele kesimi ile ibadete açılan cami ibadete açılış programı; mevlid-i şerifin okunması, öğle namazının edası ve verilen ikramın ardından sona erdi.

Bünyesinde taziye evi bulunan Hacı Kadir Keremoğlu Camisinin açılış programına, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, daire amirleri, siyasiler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.