Hakkari’de Il Müftülüğü Ağaç Dikme Etkinliğine Destek...

Hakkari'de Il Müftülüğü Ağaç Dikme Etkinliğine Destek Verdi.

il müftülüğü ağaç dikme etkinliğine destek verdi.

11 Kasım 2022 - 14:20

İl Müftülüğü ağaç dikme etkinliğine destek verdi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde “Bir İyilik Bir Fidan” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ağaç dikme etkinliğine İl Müftülüğü destek verdi.

Hakkari Valiliği himayelerinde Orman İşletme Müdürlüğünce Sümbül Mahallesi Kent Ormanı yanında bulunan alanda düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun yanı sıra Müftülük personelleri, Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi Kadın Kolları ile gönüllüleri ağaç dikerek destek oldular.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu İslam’da ağaç dikmenin önemine vurgu yaptı.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) yaptıkları ve söyledikleriyle bizleri ağaç dikmeye ve yeşili korumaya teşvik etmekte iken, Müslümanların oturduğu köy, kasaba, şehir ve ülkelerin ağaçtan ve yeşilden yeterince nasibini almamış olması dinimiz ile ilişkilendirilemez. Çevrenin ağaçlandırılması, yeşillendirilmesi, çiçeklendirilmesi ve temizliği herkesten çok biz müslümanların görevidir. Hal böyle iken dikilmiş ağaçları kesmek, çiğnemek, söküp atmak, kırmak, koparmak ve yakmak kendisine müslümanım diyen kimsenin yapabileceği bir iş değildir. Yeni yetişen insanlarımızı çevre ve ağaç gibi konularda ısrarla eğitmeliyiz. Unutmamalıyız ki çevre temizliği ve korumacılığı dünyayı beton ile imar etmek değil, ekolojik dengeyi muhafaza etmenin yanında insanları hakka, hakikate davet etmek ve ağaç dahil yaratılmışların tamamına karşı şefkatli olmaya çağırmaktır.” dedi.

Fakirullahoğlu; “Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleştirilen bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi ve bu günün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak adlandırılması önem arz etmektedir. Bizlere düşen görev bu etkinliği gelecekte de devam ettirmek, ülkemizin ağaçlandırılması ile yeşillendirilmesine katkıda bulunmak ve sonraki kuşakları bu gibi konularda bilinçlendirmektir.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...