Karaman’da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kutlandı

Karaman'da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kutlandı

“camiler ve din görevlileri haftası” kutlandı

08 Ekim 2019 - 16:41

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında farklı temaların öne çıkarılarak kutlandığı, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, Karaman’da da İl Müftülüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karaman İl Müftülüğünce düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri din görevlileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, STK temsilcileri ve yerel basın temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen kahvaltı programıyla başladı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası AçılışProgramı” ise Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Cami ve Hayat” temalı konferans başladı, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin açış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’in “Cami ve Hayat” temalı konferansına geçildi.

Dr. Ekrem Keleş, şöyle konuştu:

“Mescitlerle ilgili kullanılan bir tabir var; ‘Allah’ın evi’ tabiri kullanılır. Bulunduğu il, ilçe, belde ve köyde cami, Kâbe’nin şubesidir. Kâbe nasıl ki insanları bir araya getirirse camiler de insanları bir araya getiriyor. Camilerimizde insanlarımız manevi bir atmosferde Allah’ın rahmetine ulaşır. Rahmet yüküyle tekrar insanların içerisine geri dönmelerini sağlar. Camilerin esas işi ve fonksiyonu budur.

Toplumun efendisi, ona hizmet edendir. Din görevlileri bulunduğu yerleşim yerinin manevi mimarı olduklarını ve topluma yön verecek şahsiyetlerin yetişmesinde önemli rol üstlendiklerini, insanların her türlü sevinç ve üzüntülerinde insanlarla aynı duyguları paylaşarak sıkıntılarına çözüm bulma gayreti içinde olduklarını unutmayacaklar. Bir başka deyişle o yerleşim yerinin tabibi olduğunu söylesem yanlış olmaz, toplumun psikoloğu diyebilirim. Çünkü aynı branşla uğraşan bir doktorun yapmış olduğu görevi de bir yerde icra etiklerini söyleyebilirim.  Daha da önemli bir şey söyleyeyim; din gönüllüsünü en iyi şu Hadis-i Şerif tanımlar: ‘Allah’ın öyle kulları vardır ki onlar görüldüğünde Allah hatırlanır.’ Bir din görevlisinin Allah’ı hatırlatmak gibi çok kıymetli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.”

Açılış programı ve konferansa Vali Fahri Meral, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, daire amirleri, din görevlileri, emekli din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri