Kayseri’de 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı...

Kayseri'de 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Düzenlendi

2021 yılı yaz kur’an kursları açılış programı düzenlendi

05 Temmuz 2021 - 17:10

Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de Yaz Kur’an Kursları başladı. 5 Temmuz Pazartesi başlayan ve 20 Ağustos Cuma günü sona erecek olan 2021 yılı yaz Kur’an Kursları için ilimizde Mehmet Zaid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nde ve Kocasinan Hacı Aliye Tarman Camii’nde açılış programları düzenlendi.

 

Mehmet Zaid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.), “Ya öğrenen ol, ya öğreten ol. Ya da bunları destekleyen ve gönül veren ol. Sakın ha dördüncüsü olma!” diyor. Bu güzel tabloda bugün öğrenen de burada, öğreten de burada, hayır sahiplerimiz de burada, destek olanlar da burada. Cenab-ı Hak hepinizden, hepimizden razı olsun inşallah. 2021 yılı yaz Kur’an kurslarımızı bugün itibariyle başlatıyoruz. Cenab-ı Hak hayırlara vesile eylesin. Tüm çocuklarımızın en güzel şekilde bu güzel müesseselerden istifadesini nasip eylesin inşallah. Gönül veren ve destek olanlara teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hayırsever Merhum Sami İpek’in Eşi Fatma İpek, “Başkanımıza, Müftümüze, Müftü Yardımcılarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya çok mutlu olarak geliyorum. Eşim burayı çok arzu etmişti, çok istemişti. Ama kendi olmadığı için bir burukluk hissediyorum. Buraları bu şekilde görmeyi çok arzu ediyordu. Ama nasip olmadı. Bütün herkese teşekkür ediyorum.

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Pandemiyle birlikte maalesef uzun süredir Kur’an kurslarımız kapalıydı. Bir dönem camilerimiz de kapalıydı. Ama çok şükür şimdi aşı ile birlikte yavaş yavaş pandeminin bittiğini görüyoruz. Cenab-ı Allah sağlığımız ve sıhhatimizi elimizden almasın. Pandemi döneminde maalesef burayı yaptıran hayırseverimiz Sami abiyi kaybettik. Mekânı cennet olsun. Değerli oğlu ve eşi de buradalar. Buranın açılışını önceden yapmıştık. Ama bu programla birlikte Kur’an kursunun başlangıcını yapmış olacağız. İslamiyet’e ve Müslümanlara yakışan en önemli şey bulunulan ortamın nezih, temiz ve güzel olmasıdır. Şu konuşmaları belki henüz anlamayan çocuklarımız bir müddet sonra inşallah yetişecek ve İslam ve Kur’an ile tanışacak. Donanımlı ve liyakatli hale gelecekler. Ülkenin yönetimine ve geleceğine hitap edecek şekilde güzel makamlarda olacaktır. Duamız ve temennimiz tüm çocuklarımızın güzel bir şekilde, İslam’la yetişmesi, hayırlı birer evlat olmaları, topluma hayırlı insanlar olması ve güzel hizmetler yapacak şekilde sağlıklı, sıhhatli, ailesine ve topluma menfaatli bireyler olmasıdır. Cenab-ı Allah hayırlı eylesin. Bu güzel tesisin en iyi şekilde korunacağına ben inanıyorum. Buradaki hoca hanımlara çok büyük işler düşüyor. Burada biz gerçekten istenilen başarıyı yakalarsak bundan sonraki Kur’an kurslarımız da bir okul gibi bu vaziyette yapılmaya devam edilecek. Dolayısıyla gençlerimize burada güzel ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimize devam edeceğiz. Merhum Sami abinin ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl ve İlçe Müftülüklerimiz olarak her yıl yaz aylarında evlatlarımızın bir taraftan Kur’an-ı Kerim öğrenmesi, diğer taraftan da dini ve ahlaki bilgilerle donanması için yaz Kur’an kursları gerçekleştiriyoruz. Bu yaz Kur’an kurslarımız 04-22 yaş aralığındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi kapsıyor. Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızın tamamında yaz kursları düzenliyoruz. Öncelikle tabi ki 04-06 yaş Kur’an kurslarının açılmasına vesile olan ve 04 yaşından itibaren çocuklarımızın Kur’an’la, dinle, İslam’la buluşması için gayret gösterip bununla ilgili her türlü yönetmeliği ve kanunu değiştirerek uygun ortama getiren büyüklerimize teşekkür ediyorum. Çünkü bu ülke 14-15 yaşından daha küçük çocukların Kur’an öğrenmesinin yasak olduğu bir dönemden geçti. Ama Elhamdülillah şu anda 04 yaşındaki çocuklarımız Kur’an kurslarına geliyor. Buralarda eğitim alıyorlar. Onun için kimin emeği geçtiyse hepsine teşekkür etmek bizim insani, İslamî borcumuzdur diye düşünüyorum.

 

Özellikle Kayserimizde başka illerle kıyaslandığı zaman Kur’an kurslarımızın çok iyi durumda olduğu, hem mekânsal hem de alt yapı olarak iyi bir durumda olduğunu söylemeliyim. Bunun iki sebebi var; hayırseverlerimiz (Allah kendilerinden razı olsun) ve Kayserimizdeki görev yapan Belediye Başkanlarımız. Burasının yeri Belediyemize aittir. Yıllardır bize bu bölgedeki iki caminin altında bulunan Kur’an kursunda görev yapan hocalarımız ve oralarda ders alan hanım efendiler “hocam biz buralarda rutubetten dolayı çok rahatsız oluyoruz” diyorlardı. Burasının da belediyemize ait olduğunu duyduk. Teklif ettik belediyemize. Sağolsunlar onlar tamam dediler. Hatta buranın hayırseverini de başkanımız buldu. Teşekkür ediyoruz kendisine. Merhum Sami amcamız Melikgazi Belediyesinde bir dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan, Kayserimizin bir taraftan doktorluğuyla, diğer taraftan ise STK’lardaki katkıları ve çabalarıyla sevdiği, saydığı ve takdir etmiş olduğu bir büyüğümüzdü. Temelini birlikte attık ama açılışına yetişemedi. Ben şuna inanıyorum: Allah Teâlâ Peygamberimiz (s.a.s.)’in müjdelediği gibi cennette buradan daha güzel bir köşk hazırladı. Buradaki evlatların öğrendiği her şeyden elde ettikleri sevap, hiçbir şey eksilmeksizin Sami amcamızın ruhuna, hesabına, amel defterine yazılıyor. Bizler hayırsever vatandaşlarımızı cami, Kur’an kursu, sağlık ocağı veya topluma yararı olan başka işlere teşvik etmeliyiz. Aslolan geride hayırlar bırakabilmek ve insanların hayrının devam etmesini sağlamaktır. 

 

Ayrıca merhum Sami amcamız buranın adını Mehmet Zahit Kotku koymak istedi. Tabi ki Mehmet Zahit Kotku hocamızın talebesiydi. Ama Mehmet Zahit Kotku hocamız, sadece O’nu sevenlerin hocası değil, milyonlarca insanın hocasıydı. Yüce Mevla hem Sami amcamıza, hem de Mehmet Zahit Kotku hocamıza rahmet eylesin. Yüce Mevla Sami amcamızı Mehmet Zahit Kotku hocamıza ve Efendimiz (s.a.s.)’e komşu eylesin inşallah. Bizleri de onlara komşu eylesin inşallah.

 

Burada 200’ün üzerinde çocuğumuz inşallah devam edecekler. Ayrıca 11 Temmuz’a kadar da kayıtlarımız devam ediyor. Basın yoluyla duyanlar ya da buradaki çocuklarımız eve gittikleri zaman komşu çocuklarına da bildirsinler. Diğer çocuklarımızı da bekliyoruz. Çünkü Yaz Kur’an kursları ülkemiz açısından önemlidir. 2013 ya da 2014 yılında TÜİK tarafından yapılmış olan bir araştırmaya göre ülkemizin yüzde 60’ından fazlasının dini bilgileri yaz Kur’an kurslarına dayanıyor. Onun için bu yaz Kur’an kurslarının önemine inanıyoruz. Çocuklarımızın geleceğine iyi bir adım atılacak bir çalışma olarak görüyoruz. 4-22 yaş arasındaki bütün evlatlarımız Kur’an kurslarımızda ve aynı zamanda da camilerimizde eğitimlerine devam edecekler inşallah. Yani 5 Temmuz’da başlayıp 20 Ağustos’ta 6 haftalık bir yaz kursu olacak. Bu süre içerisinde çocuklarımıza çok şey öğreteceğimize inanıyoruz. Böylece evlere katkı sağlayacağız, mahalleye katkı sağlayacağız, şehre katkı sağlayacağız inşallah.

 

Ben bu vesileyle yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu yaz kurslarında görev alan bütün hocalarımıza başarılar diliyorum. Yaz Kur’an kurslarımızda hizmet verdiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum. Ailelerine de çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimize, Belediyelerimize teşekkür ediyorum. 

 

Protokol konuşmaları sonrası bazı minik öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'de sureleri ezbere okurken, başka bir öğrenci de İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı, Hayırsever Merhum Sami İpek’in Eşi Fatma İpek ve Oğlu Ali İpek, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...