Kayseri’de “bu Yavrularımız Bizlere Rabbimizin Birer...

Kayseri'de “bu Yavrularımız Bizlere Rabbimizin Birer Emanetidir”

“bu yavrularımız bizlere rabbimizin birer emanetidir”

08 Aralık 2022 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından “Engelsiz Dostluk Projesi” kapsamında Gevher Nesibe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda program gerçekleştirildi.

 

Program Gevher Nesibe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Mehmet Bozyer tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

 

Daha sona İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Mesudiye Mişe tarafından gerçekleştirilen Engelsiz Dostluk Projesi hakkında bilgi verildi.

 

Son olarak söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bu gençlerimiz bizim toplumumuzun içinde, ailelerine Allah’ın bir lütfudur. Çünkü bu yavrularımız bu gençlerimiz, canlı ya da cansız hiç kimseye zarar vermezler. Allah’ın ayeti kerimesinde belirttiği gibi karaların ve denizlerin bozulmasın da en büyük etken insanlardır. Ama kardeşlerimizin hiç birinin bunda etkisi yoktur. O yüzden bu yavrularımız bizlere Rabbimizin birer emanetidir. Böyle bir program da yer aldığım için de çok mutluyum. Elbette bir takım zorluklar olacak. Ancak bu kardeşlerimizin içtenlikleri bir başka, tatlılıkları bir başka. Allah’ın yarattığı insanoğlu içinde en saf ve en temiz hali ile şuan yanımızdalar. Allah onlara hayırlı uzun ömürler nasip eylesin. Ailelerine kolaylıklar ihsan eylesin. Rabbimiz onlara ve ailelerine ahirette inşallah büyük mükafatlar vererek onların dünyada çektikleri sıkıntıların karşılığını bolca lütfedeceğine inanıyorum. Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Katılım gösteren ailelere de ayrıca teşekkür ediyor tekrar kolaylıklar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından Zihinsel Engelli Öğrenciler için hazırlanan yaş pastanın kesimi öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilere pamuk şeker ve mısır ikramı yapıldı.

 

Son olarak projeye gönüllü olarak destek veren üniversite öğrencileri tarafından zihinsel engelli öğrencilere Hacıvat-Karagöz tiyatro gösterisi yapıldı.

 

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Canan Daşdelen, Gevher Nesibe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Mehmet Bozyer, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Musudiye Mişe, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan, TDV Kadın Kolları Gönüllüsü Emine Akkuş, öğretmenler, zihinsel engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret