Kilis’de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Müftülük...

Kilis'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Müftülük Personeli Nöbetteydi

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü müftülük personeli nöbetteydi

16 Temmuz 2021 - 17:45

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Müftülük Personeli Nöbetteydi

Binlerce Kilis’li 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişiminin 5. yıldönümü dolayısıyla Kilis’te On binlerce vatandaş Cumhuriyet meydanına koştu. Kilis İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN başkanlığında tüm Din Görevlileri de bu gece Valilik Önünde yapılan kutlamalar ve Demokrasi nöbetinde hakla beraber nöbet tuttu.

Müftü ŞAHİN konuşmasında;

“15 Temmuz, Türkiye’nin gelişmesini,  büyümesini, lider ülke olmasını istemeyen ve devletin bütün kurumlarına sızmış FETÖ terör örgütünün yerle yeksan olduğu gündür.  15 Temmuz gerçekleşseydi ülkemizin her bölgesini param parça edeceklerdi. Bu oyunu bize kuranlar bizim içimizde devşirilen hainlerle bunu başaracaklarını sandılar. Çok şükür bu aziz millet buna müsaade etmedi ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa çıkarak şanlı bir direniş gösterdi. Sizin bu kararlı ve dik duruşunuz olduğu sürece devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi bu aziz millete yaşatmasın. 15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu ihanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbeye karşı durup 27 gece sabahlara kadar Hükümet Konağı önünde demokrasi nöbeti tutan yediden yetmişe tüm Kilis’li hemşerilerime gönülden teşekkür ediyor, o gece canlarını feda eden aziz vatan şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle  yad ediyorum. Gazilerimize de Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun bir ömürler diliyorum”

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kilis İl, tüm İlçe, belde ve köylerindeki camilerde 00.13'te Salalar okundu.

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.