Kilis’de ‘’beden Emanettir, Zehirle Kirletme’’ Konulu Proje...

Kilis'de ‘’beden Emanettir, Zehirle Kirletme’’ Konulu Proje çevrimiçi Icra Edildi

‘’beden emanettir, zehirle kirletme’’ konulu proje çevrimiçi icra edildi

02 Mart 2021 - 17:45

‘’BEDEN EMANETTİR, ZEHİRLE KİRLETME’’ konulu Proje çevrimiçi icra edildi

 

Kilis İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü'nün  "Beden Emanettir, Zehirle Kirletme" isimli projesi Kilis İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN'in konuşmasıyla başladı.

Projeyi tasarlayan  Bağımlılık İl Koordinatörü Halime Nida Yetkinel, bu projeyle "tütün bağımlılığı ile mücadele kapsamında hazırlanan projede, sigara kullanan bireylere bu bağımlılıktan kurtulabilmeleri için, manevi destek sağlamanın, beden emanetini koruma yönünde atılması gereken adımları  göstermenin, kendilerini tanıma ve iradelerini kontrol etme noktasında farkındalık oluşturmanın" amaçlandığını ifade etti. Aynı zamanda "COVID-19 salgınının etkisiyle pasif içiciliğin çoğalmasının, sigara kullanan bireylerde gözlemlenen çeşitli sağlık problemlerinin ve evde geçirilen zamanın artmasıyla, tütün bağımlısı ebeveynlerin çocuklarında gözlemlenen olumsuz etkilerin" kendisini bu projeye sevk ettiğini belirtti.

Sigarayı bırakmak isteyen hanımefendilerle, gönüllü din görevlisi hanımefendilerin birlikte yol alacağı bu çalışmada günlük birebir görüşmelerle, sigarayı bırakmak isteyen hanımlara manevi destek sunulacak ve alanında uzman konukların katılacağı haftalık çevrimiçi seminerler gerçekleştirilecektir.

Bu projeyle hedef 31 Mayıs 2021 Dünya Tütünsüz Günü’ne kadar İl Müftülüğü'ne başvuran hanımefendilerin, bu alışkanlıklarından tamamen kurtulmalarını sağlamaktır.

Haftalık uzman konukların davet edileceği seminerlerde bu hafta, Diyetisyen Gülsüm Meryem Güngör hanımefendi konuk olarak ağırlandı.

Kilis Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN, katılımcıları selamladıktan sonra, bağımlılığın zararlarından bahsederek projenin önemine vurgu yaptı ve Bağımlılık İl Koordinatörü Halime Nida Yetkinel'e teşekkürlerini  iletti. Sigarayı bırakmak isteyen ve bu isteğini projeye dâhil olarak bizlere bildiren tüm hanımefendilere sağlıklı günler dileyen Kilis Müftüsü ŞAHİN, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ve tebriklerini sundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...