Kilis’de Miraç Kandili özel Programımız Merkez Hacı Mustafa...

Kilis'de Miraç Kandili özel Programımız Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camiinde Icra Edildi.

miraç kandili özel programımız merkez hacı mustafa cümbüş camiinde icra edildi.

11 Mart 2021 - 17:45

MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMIMIZ MERKEZ HACI MUSTAFA CÜMBÜŞ CAMİİNDE İCRA EDİLDİ.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'e salavat-ı şerifler getirildi, ilahi ve kasideler okundu. Ardından İl Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN hocamız geceye özel vaaz ve nasihatlerde bulundu okunan Hatimlerin duasını yaptırdı.

İl Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN geceye özel sohbetinde :

"Çok kıymetli kardeşlerim!

Cenabı hak gecemizi mübarek eylesin. Efendimiz (sas) in şefaatine cümlemizi nasip eylesin. Efendimiz (sas) in sünnet-i seniyyesini yaşamayı, O’(sas)nun miraç gecesi bizlere getirdiği mucizeleri hayatımıza tadbik etmeyi hepimize nasip eylesin.

Değerli kardeşlerim !

Bu gece Miraç gecesi Recep ayının 27. gecesi isra ve miraç gecesidir. Bu aynı zamanda Ramazan ayının yaklaşmakta olduğunun müjdecisi ve Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunun işaretidir.

Geçtiğimiz Regaib gecesindede ifâde ettiğimiz gibi geçen yıl salgından dolayı yaşadığımız mahrumiyeti inşaAllah bu yıl yaşamayız. Geçtiğimiz Ramazan ayında camilerimizde teravih kılamadık. İnşaallah bu yıl tedbirlere uyarsak maske mesafe hijyene her zamankinden daha çok dikkat edersek bu yıl Allahın izniyle Ramazanı şerifi camilerimizde doya doya idrak ederiz.

Bu dua ve temenniden sonra şunu da ifade etmek istiyorum;

İsra ve miraç hadisesi Kuranı Kerimde isra süresi 1.nci ayetinde Rabbimiz tarafından ifâde buyurulmuştur. Peygamberimiz (sas) Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya oradanda Rabbimizin yüce katına ulaşmış Efendimiz sas ile Allahuteala mülâki(kavuşmak,görüşmek) olmuştur.

Değerli kardeşlerim !

Bu asırda yaşayan Müslümanlara bizlere düşen görev nedir?

Tabiki Müslümanız bunu Kelime-i Şehadetle ikrar ediyoruz. Kalbimizlede bunu tasdik ediyoruz Rabbimize şükürler olsun. Ama sadece ikrar ve şehadet yeterli değil hayatımızı bu ikrar ve şehadet üzere yaşamamız önemlidir.

Peygamberimiz (sas) Miraç hadisesinden bize üç hediye getirmiştir.

Birincisi kim Leilaheillah derse cennete girecektir.

Ama burda ikrar üzere yaşamak önemli.Efendimiz (sas) in sünneti üzere yaşamak önemli. Leilaheillallahı kalben tasdik edip yaşantımızada tadbik etmek önemli kardeşlerim!.

İkinci mucize 5 vakit namaz.

Efendimiz (sas) bizim miracımız olan namazı bize hediye olarak getirmiştir.

Kim namazını dosdoğru ikame ederse o namaz kendisini bütün kötülüklerden alıkoyar. Cenabı hak bu şekilde namaz kılmayı cümlemize nasip eylesin.

Muhterem kardeşlerim !

Efendimiz (sas)'in üçüncü hediyesi bakara suresinin son ayetleri.

Birinci ayet iman esaslarını bize hatırlatır. Diğer ayetler ise rabbimize nasıl dua etmemiz gerektiğini bize bildiriyor.

Kıymetli kardeşlerim!

Hepimizin malumu salgın dönemindeyiz. Bu gece büyüklerimizi arayıp kandilini kutlayacağız küçüklerimizi sevindireceğiz inşallah.

Tabi bunları yaparkende salgın tedbirlerine uyacağız büyüklerimize gidemiyorsak telefonla arayacağız.

Bu gece bol bol dua edelim inşaallah. Bu gece kıldığımız namazlarla Miracın ruhunu hissedelim inşaallah.

Yüce Rabbim içinde bulunduğumuz salgın ve hastalık ortamından bir an önce aydınlığa çıkmamızı nasip eylesin gecemizi hayırlı ve mübarek eylesin" dedi.

Miraç gecesi özel programı kılınan yatsı namazının ardından sona ererken namaz çıkışı hayırsever vatandaşlarımız Camii cemaatine ikramlarda bulundular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...