Kilis Müftülüğü’nce ‘peygamberimiz, Cami Ve Irşat’ ...

Kilis Müftülüğü’nce ‘peygamberimiz, Cami Ve Irşat’  Konulu  Konferans Programı Düzenlendi

kilis müftülüğü’nce ‘peygamberimiz, cami ve irşat’  konulu  konferans programı düzenlendi

05 Ekim 2022 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl, tarihlerinin birbirine yakın olması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanmasına karar verdi.
Bu vesileyle, İl Müftülüğü tarafından, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Aldemir'in konuşmacı olarak katıldığı ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’  konulu bir konferans programı düzenlendi.

05 Ekim Çarşamba günü Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkan Vekili Avukat Mehmet Fatih Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Vali Yardımcıları Semih Doğanoğlu ve Kemal Balaban, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selami Akşit, Hayırsever Cami ve Kuran Kursu Banileri Mahmut Kudeyt ve Hasan Arslan, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Kilis Müftülüğü'ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında görev yapan din görevlileri, Kur’an kursu öğrencileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii İmam Hatibi Hikmet Haydaroğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Abdurrahman Şahin açış konuşması yaptı.
Bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası için ‘Peygamberimiz, Cami ve irşat’ temasının belirlendiğini ifade eden Müftü Şahin, "Bu temalar vesilesiyle bir kez daha camilerimizin şehirlerimizin kimliğine ve İslâm medeniyetine sunduğu katkılar gözden geçirilecek.” dedi.
Camilerin, İslam medeniyetinin en önemli mekanlarının başında geldiğini, din görevlilerinin ise dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması için önemli görevler üstlendiğini kaydeden Müftü Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dinî konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması için önemli görevler üstlenmişlerdir. Ben, bu program vesilesiyle hepsinin emeklerini takdir ediyor ve bütün din görevlisi arkadaşlarımızın Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyor; Rabbimden, halisane gayretlerinin başarılarla dolu olmasını, bereketlenmesini diliyorum dedi.

Ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Aldemir ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’  konulu  konferans verdi.
Camilerin, İslam kültür ve medeniyetinin gelişmesinde de önemli bir rol oynadığını hatırlatan Aldemir, "Camilerimiz, asr-ı saadette mabed, yönetim merkezi, ilim ve kültür merkezi, devlet merkezi, adalet merkezi, danışma meclisi, konaklama yeri olarak görev yapmıştır. Emir bi’l-ma‘ruf nehyi ani’l-münker ilkesi açısından düşünüldüğü takdirde, irşadın biz din görevlileri başta olmak üzere bütün Müslümanlara yönelik bir görev olduğu anlaşılır. Dedi”

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...