Kırsehir’de 32. Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında çarşı...

Kırsehir'de 32. Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında çarşı Camii önünde Kur’an Tilaveti Yapıldı.

32. ahilik haftası kutlamaları kapsamında çarşı camii önünde kur’an tilaveti yapıldı.

23 Eylül 2019 - 17:41

32. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftülüğümüzce 20/09/2019 Cuma günü Çarşı Camii önünde Kur”an tilaveti yapıldı.

Düzenlenen programa Valimiz İbrahim Akın, İl Müftümüz Mehmet Yaman,Belediye Başkanı Selahattin Ekici, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, İlimizde görev yapan Din görevlileri, Öğreticiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Kadıköy Camii İmamı Numan Akbaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftümüz Mehmet Yaman, aynı zamanda bir mutasavvıf ve din büyüğü olan Ahi Evran Veli'nin esnafı teşkilatlandırmasının yanı sıra elinde kılıcıyla Moğollara karşı 94 yaşında şehit düştüğünü söyledi.

Kırşehir Valiliğinin, çeşitli etkinliklerle halka ve yeni nesle Ahiliği tanıttığını vurgulayan Yaman, Ahi Evran'ın öğrettiği Kur'an ve sünnete dayalı Ahilik ahlakıyla yaşamaya devam eden esnaf ve tüccara hatimler okunduğunu ifade etti.

Yaman, konuşmasının ardından İstanbul Kadıköy Camii İmamı Numan Akbaş’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile program devam etti. Program sonunda İl Müftümüzün duasının ardından Şed kuşatma programına geçildi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret