Kırsehir’de Kutsal Topraklara Gidecek Umre Yolcularına Umre...

Kırsehir'de Kutsal Topraklara Gidecek Umre Yolcularına Umre Eğitim Seminerleri Devam Ediyor.

kutsal topraklara gidecek umre yolcularına umre eğitim seminerleri devam ediyor.

18 Ocak 2024 - 17:40

İl Müftülüğümüzce  kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik “Umre Eğitim semineri” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2023-2024 Yılı Umre Organizasyonu ile Kırşehir’den Kutsal Beldelere gidecek olan vatandaşlarımızı; umre ibadeti konusunda bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarını sağlamak üzere İl Müftülüğü Konferans Salonunda "Umre Eğitim Semineri" yapıldı. İl Müftülüğü Konferans salonunda 16-17 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan seminerde, İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, Şube Müdürü Mustafa Yayla, Uzman vaizlerimiz ve din görevlileri tarafından umrecilerimize kutsal yolculuğa çıkmadan önce, yolculuk esnasında uyulması gereken kurallar, dikkat edilmesi gereken hususlar ve kutsal yerler hakkında çeşitli bilgiler verildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılışında konuşan ve ilk dersi veren İl Müftüsü Mustafa Tekin; “Heyecanların en güzeli, ziyaretlerin en hayırlısı ve buluşmaların en kıymetlisi kutsal topraklara yapılan yolculuktur.” dedi.

Umre ibadetinin daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefaret olduğunu belirten Müftü Tekin; “Hac ve umre yapanlar Yüce Allah’ın misafirleridir. Kur’an-ı Kerim’in indiği, efendimizin doğup büyüdüğü ve sahabelerin yaşadığı kutsal mekanlara gidiyorsunuz. Hz. İbrahim’e Allah yolunda oğlunu kurban etme emrinin verildiği, şeytanın taşlandığı ve Hz. Adem ile Hz. Havva’nın buluştuğu mekanları göreceksiniz. Dini İslam-ı mübini yaymak için her türlü baskı ve işkenceye katlanan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ayak izlerinde yürüyeceksiniz. Oralara gitmek bir daha nasip olmayabilir. Sizlerden istirhamım bu bilinçle hareket edin. Dönüşünüze kadar sadece ibadet ve taatle meşgul olun. Bu mübarek mekanlarda zamanınızı alış-verişle harcamayın makbul ve mebrur bir umre yaparak sağlıklı bir şekilde dönmenizi Yüce Allah’tan dilerim” dedi.

İl Müftüsünün konuşmalarından sonra grup görevlileri seminer konularını anlatıp, umre yolcularına ihramın bağlanması ile tavaf ve sa’yi uygulamalı yaptırdılar.

Umre yolcularının görüş ve önerileri alındıktan sonra seminer sona erdi.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri