Kuran Kursu öğreticisi ek alım ilanı

Ek alım ilanı kuran kursu öğreticisi

18 Ekim 2018 - 21:43

İlgi : a)  Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci           Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği 7. Maddesi.

1. Dİyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin        Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği         9. maddesi.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 7. Maddesi.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 10. maddesi.

İlimizde açılacak olan 2018-2019 Yılı Eğitim Öğretim Döneminde İlçe Merkezi, belde, Köy ve Mezralarda bulunan Kur’an kursu, kurum ve kuruluşların uygun mekanlarında ilgi mevzuat çerçevesinde aşağıda belirtilen İl ve ilçe Müftülüklerince yapılacak sözlü sınav sonucu başarı sıralamasına göre, ihtiyaç nisbetinde belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda ek ders ücreti karşılığı “BayBayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” görevlendirilmesi planlanmaktadır.

A)        SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin

(b) bendindeki “Ortak Nitelik” kartını taşımak.

1. En az İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğretim düzeyine sahip olmak.
  2. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak. 5) 2016 yılı KPSS (DHBT)’ ye girmiş olmak.

04-06 yaş grubu ögrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; 04-06 yaş çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili diplomaya ya da bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak, (19.01.2017 tarihinden sonra herhangi bir kurum ve kuruluştan çocuk ge1işimi ve eğitimi alaniyla ilgili alınan sertifikalar kabul edilmeyecektir.)

1. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenligine karşı faaliyette bulunduguna karar verilen yapi, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki bulunmamak, (irtibatli/iltisakli oldugu tespit edilenler veya yapilan güvenlik soruşturmasi ve/veya arşiv araştırması sonucunda haklarında olumlu netice alınamayanlar, sınavı kazansalar bile başarısız sayılacak, görevlendirmeleri yapılmayacak ve görevlerine son verilecek olup, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır)

B)   BAŞVURU IÇIN GEREKLI BELGELER:

1) iş Talep Formu Fotoğraflı (Web Sitesinden Temin Edilecek) 2) T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.

3) En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi. (Aslı iade edilecek.) 4) 2016 Yılı KPSS (DHBT) sonuç  belgesi.

5) Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi. (Aslı iade edilecek.) 6) Askerlik durumu ile  adli sicil kayıt  Belgesi.

C)  BAŞVURU İŞLEMLERI:

1. Başvuru yapmak isteyenler ilçe Müftülüklerine 15.10.2018 – 26.10.2018 tarihleri arasında  Istenilen belgelerle müracaat etmeleri gerekmektedir.
  2. Belgeleri eksik olanlar ile faks ve mail yoluyla müracaat edenlerin müracaatları kabul  edilmeyecektir.
  3. Birden fazla yere müracaat edenlerin müracaatları (sınava girseler dahi) sınavları geçersiz  sayılacaktır.

SINAV DUYURUSU

1. SINAV İŞLEMLERI:
    1. Geçici öğreticiler D Grubu  Kur’an kurslarında başarı sıralamasına gore ihtiyaç   nisbetinde görevlendirilmeler yapılacaktır.
    2. Sınav notu 70 (Yetmiş) ve üzeri olanlar başarılı sayılacaktır.
    3. Sınava girmek isteyen adaylar aşağıda belirtilen tarih ve saatte ilgili müftülükte hazır  bulunacak1ardır. (Sınava girecek aday sayısının çok olduğu müftülüklerde müteakip günlerde sınava devam edilecektir.)
    4. Görevlendirmeler sözlü sınavda en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak  olup, puanların eşit olması halinde sıralama KPSS(DHBT) puanı yüksek olana, bu puanında eşit olması halinde hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.
    5. Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaktır.
    6. Adaylar sınava gelirken TC. kimlik no’lu kimlik belgesini (pasaport, ehliyet) yanlarında  bulunduracaklardır.
    7. Bu sınavda başarılı olanlar müftülüklerde açılacak olan 2018-2019 yılı Eğitim Öğretim

Dönemi Kur’an kurslarında ek ders ücreti karşılığı geçici öğretici olarak görevlendirilmeleri için geçerlidir.

1. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde ıslak imzalı ve yazılı olarak dilekçe ile İl Müftülüğüne yapılacaktır. İtirazlar en fazla 15 (on beş) gün içerisinde incelenerek karara bağlanıp adaya bilgi verilecektir. Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan dilekçe ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  2. Sınav Kurulu tarafından sınav İl ve ilçe müftülüklerinde  sözlü sınav olarak yapılacaktır.

1. DİĞER HUSUSLAR:

1. Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Görevlendirme sürecinde  Adaylardan gerektiğinde belge istenebilecektir.
  2. Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak, görevlendirme yapılmış olsa dahi görevlerine son verilecek gerekirse takibat yapılmak üzere yetkili mercilere sevk edilecektir.
  3. Sınav sonuçları İlimiz Müftülüğü mus.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir.
  4. Müftülüğümüzce yer tespiti yapılıp görev yerini kabul etmeyenler görevinden feragat etmiş sayılacaklardır.
  5. Sınav ve görevlendirme sürecinde Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm Duyurular tebligat sayılacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Konuları:

1) Kur’an-ı Kerim

(40 puan)

2) Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları)

(40 puan)

3) Hitabet

(20 puan)

MUŞ İL MÜFTÜLÜĞÜ

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret