Muş Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir, şehit Davut Karaçam Proje...

Muş Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir, şehit Davut Karaçam Proje Ortaokulundaki ''hafızlığa Geçiş Merasimine'' Katıldı.

muş il müftüsü ibrahim halil demir, şehit davut karaçam proje ortaokulundaki ''hafızlığa geçiş merasimine'' katıldı.

26 Şubat 2024 - 18:30

Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Muş İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile ortak yürütülen  Şehit Davut Karaçam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje Sınıfının 'Hafızlığa Geçme Merasimine' katıldı.

Şehit Davut Karaçam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  Konferans Salonunda düzenlenen ''Hafızlığa Geçiş merasimine'' Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa  Alican, Muş Alparslan Üniversitesi  İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Serdar,Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve öğrenci velileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, “Sabır ve sebatla ezberleyeceğiniz, kalbinize nakşedeceğiniz  Kur’an-ı Kerim’in ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı, davranışlarınızı ve düşüncelerinizi güzelleştirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kur'an-ı Kerim'in insan hayatını maddi manevi olarak bereketlendirdiğini belirterek, hafızlığın önemine vurgu yapan Demir, çocukların kendileri için gurur kaynağı olduklarını ifade ederek, hafızlığa geçen çocuklara başarılar dileyerek özverilerinden dolayı öğretici ve ailelere teşekkür etti.

Program, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa  Alican ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'nın konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra program, hafızlığa geçen öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve akabinde söylemiş oldukları ilahilerin ardından, emekli İmam Hatip Vahdettin Türk'ün yapmış olduğu dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri