Mardin’de Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi

Mardin'de Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi

hacı adaylarına eğitim semineri düzenlendi

24 Mayıs 2023 - 18:15

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla Mardin İl Müftülüğü organizesinde hacca gitmeye hak kazanan 473 hacı adayına İl Müftülüğü konferans salonunda "Hac Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan'ın konuk olduğu seminer Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Sizler milyonlarca kişi içinden seçilmiş arzın merkezine kalplerin heyecanla attığı, titrediği ve çırpındığı o mukaddes mekan olan Harem-i Şerif'in gözde misafirleri olacaksınız.

Sizler bizlerin o mübarek topraklardaki temsilcilerisiniz. Dilinizden Kur'an-ı, duayı ve zikri asla eksik etmeyin. Cenab-ı Hakkın rahmeti, mağfireti, affı, ve bereketinden olabildiğince faydalanmaya ve heybeleriniz dolu bir şekilde dönmeye gayret edin.

Haccınız şimdiden makbul ve mübarek olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Demirhan, hacı adaylarına, hac ile ilgili bilgilendirme yapıp, öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında uyarılarda bulundu.

Program sonunda Demirhan, hacı adayların sorularını yanıtladı.

Akabinde bayanlara özel olarak gerçekleştirilen oturumda İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin ve kafilede görevli Kadın İrşat Görevlisi Zübeyde Bekin, bayanlara bilgilendirmede bulundular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da