Mersin’de 2022 Yılı “vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı”...

Mersin'de 2022 Yılı “vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı” Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2022 yılı “vekâlet yoluyla kurban kesim programı” tanıtım toplantısı yapıldı

11 Haziran 2022 - 18:20

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı toplantısı Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Toroslar Portakal Mahallesi Veysel Karani Camii Müezzin Kayyımı Adem Koç’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Din Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin açış konuşması ile başladı.

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü faaliyetlere değinen Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Argun, hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için din görevlilerine çok iş düştüğünü ifade etti.

Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Argun konuşmasının devamında;” Bizim ecdadımız hayırlı bir ameli bitirdiğinde hemen başka bir işe başlar ve mutlaka arkalarında devam eden bir hayır kapısı bırakmaya çalışırlardı ki amel defterleri kapanmadan huzura varsınlar diye. Bizler vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. İslam vakıf medeniyetidir. İslam günümüzde insanı kamil çıkarabilecek yegane dindir. İslam bir merhamet dinidir. Biz hep yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. İslamofobinin fiili ve fiziki anlamda bir nazariye olmaktan çıkıp, kuvveden fiile tahavvül ettiği bir dönemde bizlerin eskisine nazaran çok daha çalışması ve çok daha İslam’ın bu güler yüzünü anlatması gerekiyor. İşte kurban organizasyonu bunun için çok güzel bir vesiledir” dedi.

Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, ülkemizde ve tüm dünyada mazlum ve mağdurların ümidi ve onların dualarında olduğumuzu belirterek konuşmasını tamamladı.  

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Dış İlişkiler Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Adana İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, ilçe müftüleri, şube müdürleri ile merkez ve diğer ilçelerde görev yapan personel katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...