Mersin’de 23 Nisanda çocuklar Iftar şenliğinde Buluştu

Mersin'de 23 Nisanda çocuklar Iftar şenliğinde Buluştu

23 nisanda çocuklar iftar şenliğinde buluştu

25 Nisan 2022 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kur’an kursları 4-6 yaş grubu sınıflarında eğitim gören minik öğrencileri Hz. Mikdat (Muğdat) Camii müştemilatında bulunan İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediği çocuk şenliğinde buluşturdu.

Minik öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldığı programda birçok eğlenceli etkinlik gerçekleştirildi. Hz. Mikdat Camii içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte ise çocuklar bir yandan eğlenirken diğer yandan camiyi tanıma fırsatı buldu. Burada çocuklara hitap eden İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi :”Çocuklar bu gün 23 Nisan. Şunu özellikle söylemek istiyorum; dünyanın hiçbir yerinde çocuklar için bir günü bayram ilan eden devlet yok. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan gününü çocuklarımıza armağan etmiştir. Dolayısıyla bu gün bizim için değerli, bizim için önemli, bu gün sizler bizim için önemlisiniz. Velilerimiz, hocalarımız, camilerimiz önemli. Sizleri yetiştiren hocalarımıza, camilerimize gönderen annelerinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum. 23 Nisan Bayramınız kutlu olsun çocuklar” dedi.

Cami dışında devam eden etkinlikte ilahi dinletisi ve sema gösterisi yapılırken, çocuklara çeşitli hediyeler verilerek ikramlarda bulunuldu.

İftar öncesinde konuklara hitaben konuşma yapan İl Müftüsü Dr. Kondi:”Bu akşamki iyilik soframıza teşrif eden kıymetli misafirler hepinizi en kalbi saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde sadece çocuklar için bayram ilan edilen bir gün yok. Ama ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diye bir milli bayramımız var. Bu gün çocuklarımızı mutlu etmek, eğlendirmek ve onları geleceğe kazandırmak için önemli bir gündür. Bu açıdan arzu ettik ki geleceğimizin teminatı çocuklarımızı cami kültüründe, camimizin bahçesinde eğlendirelim, oynatalım hem de öğretelim. Az önce camimizin içerisinde çocuklarımız mihrabı, minberi ve kürsüyü tanıdılar. Camimizin içerisinde unutulmaya yüz tutan Anadolu oyunlarımızı sergilediler. Camilerimiz her zaman sevgi yuvasıdır, birlik,  kardeşlik merkezidir. Çocuklarına cami kültürünü aldırmayan bir toplumun geleceğe umutla bakması mümkün değildir. Çünkü cami kültürü kardeşlik kültürüdür, birlik kültürüdür, saygı ve hürmet kültürüdür. Bu anlamda diyoruz ki bir anne ve babanın çocuğuna bırakabileceği en büyük miras, verebileceği en büyük hediye dinini, kitabını, peygamberini tanıtmaktır. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Bizim 4-6 yaş grubu kurslarımıza çocuklarınızı gönderdiğiniz, dini ve hayri hizmetlerde her daim yanımızda olduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.       

İftar programına; İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve eşi Hanımefendi Fatma Kondi, metropol ilçe müftüleri, öğreticiler, öğrenciler ve aileleri ile müftülük personeli katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...