Mersin’de 4-6 Yaş Grubu Sınıfları öğrencilerine Yönelik...

Mersin’de 4-6 Yaş Grubu Sınıfları öğrencilerine Yönelik Yılsonu Etkinliği Düzenlendi

mersin’de 4-6 yaş grubu sınıfları öğrencilerine yönelik yılsonu etkinliği düzenlendi

26 Mayıs 2022 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü organizesinde metropol ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 Yaş Grubu Sınıfı öğrencilerine yönelik yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Edip Buran Spor salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kurum amirleri, müftü yardımcıları, metropol ilçe müftüleri, öğrenci velileri ve müftülük personeli katıldı.

Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüs Mescidi 4/B İmam-Hatibi Enes Kara’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşması yapan Vali Pehlivan: “Programa teşrif eden saygıdeğer misafirler, öncelikle Mersin’de başladığımız görevimizin ilk haftasında iştirak ettiğim bu etkinlik vesilesiyle sizleri en içten duygularımla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bu etkinliğe hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Eğitim hayatımızda en önemli olgulardan birisidir. Diğer birçok hizmet alanını yakından ilgilendiren, etkilenen bir hizmet alanıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı da kendi hizmet alanında illerde müftülüklerimiz aracılığıyla her kademede eğitimler verme gayreti içerisinde. Bu gün bunun bir örneğini görüyoruz. Başta İl Müftümüz olmak üzere bu eğitimlerde görev alan bütün öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara destek olan kıymetli velilerine anne babalarına hassaten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi: ”Kurslarımızda çocuklara hem oynamayı, hem eğlenmeyi ve hem de öğretmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, vatanına, bayrağına, ezanına saygıyı kazandırmak istiyoruz. Bu açıdan doğru adrestesiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı hem kanuni hem anayasal bir kurumdur ve amacı da hiçbir ayrım yapmadan insanlara doğru bilgiyi doğru kaynaktan aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta yavrularımızı kurslarımıza gönderen anne ve babalara, onları eğiten hocalarına ve özellikle dini ve hayri hizmetlerde her daim yanımızda olan vatandaşlarımıza, programımızı şereflendiren başta sayın valimiz olmak üzere kaymakamlarımıza ve kurum amirlerine, teşrif eden herkese hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 4-6 Yaş Grubu Sınıfı öğrencileri istiklal marşı, hadis oratoryomu, ilahi, şiir, dua ve Kur’an tilaveti sunumu gerçekleştirdiler.

Program Hüseyin Goncagül ve ekibinin sergilediği oyun ve eğitici gösterinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.