Mersin Il Ve Ilçe Müftülükleri Deprem Bölgesinde

Mersin Il Ve Ilçe Müftülükleri Deprem Bölgesinde

mersin il ve ilçe müftülükleri deprem bölgesinde

08 Şubat 2023 - 18:20

06 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde deprem bölgeleri için yardım faaliyetleri başlatıldı.

Yardım faaliyetleri kapsamında İl Müftüsü Vekili Dr. Mehmet Akif Coşkun koordinesinde 120 kişiden oluşan destek personeli ekibi ve hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen yardım malzemeleri dualarla Hatay’a uğurlandı.

Hatay’da ki depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere 11 cenaze nakil Hatay’da ki depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi,    Akdeniz ve Toroslar Belediyelerine ait 11 cenaze nakil aracı; 3 kamyon muhtelif gıda maddesi, 20 bin kişilik yemek, 5 bin kişilik çorba, bir kamyon kuru bakliyat ve yemeklik malzeme, cenaze ve muhtelif yaşam malzemeleri gönderildi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; ilk etapta gönderilen bu malzemelerin yanı sıra hayırseverlerce bağışlanacak yardımların TDV koordinesinde Hatay’a ulaştırılmaya devam edileceği kaydedildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...