Muş Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu’na Veda Yemeği Düzenlendi.

Muş Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'na Veda Yemeği Düzenlendi.

muş il müftüsü lütfü imamoğlu'na veda yemeği düzenlendi.

31 Mart 2022 - 18:30

Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan 17 Mart 2022 tarihli 31781 sayılı ve 2022/97 karar ile gerçekleşen il müftüleri atama kararıyla Diyarbakır İl Müftülüsü olarak atandı.

Yaklaşık 1.5 yıldır Muş’ta görev yapan ve Diyabakır İl Müftüsü olarak atanan Muş İl Müftüsü  Lütfü İMAMOĞLU için  Divan Restaurant’ta veda yameği düzenlendi.

2021 yılının Eylül ayından itibaren Muş Müftüsü olarak atanan ve 1 yıl 7 ay demeden gece gündüz hizmet eden, Muş’ta din adına yaptığı hizmetleriyle insanların gönlüne taht kuran, insanlarla kurduğu sıcak ilişkilerle aynı zamanda çalışkanlığı ile Muşluların sevgisini ve takdirini kazanmış İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU´nun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararnamesiyle Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanması vesilesiyle onuruna verilen veda yemeğinde İlçe Müftüleri ve Müftülük personeli bir araya geldi.

 

Düzenlenen veda yemeğinde Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU; “Konuşmaların en zor olanı veda konuşmalarıdır. “İnsan bir yolcudur! Çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet âlemine kadar yolculuğu devam eder.

Bilindiği gibi Müftülüklerin; Cami hizmetleri, Kur’an Kursu hizmetleri, Eğitim hizmetleri, İrşat hizmetleri, İdari hizmetler gibi görevleri vardır. Genel anlamda Cami hizmetlerindeki duyarlılığımızı, Kur’an Kursu ve eğitim hizmetlerindeki aşkımızı, İrşat hizmetlerindeki şevkimizi, İdari konulardaki hassasiyetimizi, personelimize olan yakınlık ve merhamet duygularımızı ve halkımız karşısındaki hassasiyetimizi uygulama hususunda elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadarıyla en iyisini yapmaya gayret göstermiş bulunmaktan ayrıca mutluyum. Bir oyun ve eğlence ve geçici bir aldanma, oyalanma hükmünde olan bu dünya hayatında yine fani bir varlık olan biz insanlar için ‘Din Hizmetleri’nden daha büyük bir mutluluk ve sermaye olamaz diye düşünüyorum. Onun için bizler “ah keşke” dememek için çok çalışmalı, özveriyle çalışmalı, yılmadan ve yorulmadan dinimize hizmeti gaye edinmeliyiz. En güzel din Müslümanlıktır. Her namaz kılışında huzuru bulur insan, yeter ki, yüceler yücesi Rabbine sığınsın. Allah (c.c) tüm Müslümanları affetsin. Rabbimiz Teala İbadetlerin lezzetini alıp nafilelerle destekleyip hayatımızı ilim kapısı Hz. AIi (r.a) gibi geçirmeyi bizlere nasip eylesin. Ben yaşantım boyunca pişman olmayacağım şeyleri yapmaya çalıştım ve de yaptım. Sadece yapmak da yetmiyor, zamanlama da çok önemli. Zaman kutsaldır ve ben bunu sizlerle birlikte iyi değerlendirmeye çalıştım. Sadece kendimize değil başkalarına da bu imkânı verebilmek için veda zamanını, hüzünle ve aynı zamanda da sevinçle yaşayabilme cesaretini göstermeliyiz. Bizim üstlendiğimiz mukaddes vazifeyi üstlenen ve kendilerini ‘görevli’ olarak telakki eden hizmet tutkunu her bir kardeşimiz omuzlarında taşıdıkları yüklerden hiç gocunmazlar, hiç yorulmazlar. “Onlar, atanmış olmaları ile birlikte, adanmış din gönüllüsüdürler.

Bizim inancımızda, ahlakımızda ve örfümüzdeki “kırma insan kalbini yapacak ustası yok” görüşüne itibar ederim. Dinim nasıl emrediyorsa öyle sevdim, inancım size karşı nasıl muamele etmemi istiyorsa öyle davrandım, Peygamberimin bana öğrettiği öğretilerle size yaklaştım. Sizden de aynı karşılığı gördüm. Çünkü sevgiler karşılıklıdır. Kalpten kalbe ince bir yol bizleri buluşturur, bunu gördüm. Aykırı davrananlar olmayacak mıdır? Elbette olacaktır. Ama ben hiçbirini hafızamda tutmadım. Sizler dinde kardeşim, camide safdaşım, keder ve sevinçte ortağımsınız. Biz burada sevgi saygı gördük, sevgi saygı göstermeye çalıştık. Muş’ta görev yapmaktan dolayı gerçekten memnun kaldım. Buradaki görev süremi hayatım boyunca tatlı anı olarak hatırlayacağım, herkese teşekkür ediyorum. Buradan ayrılırken gördüğümüz güzel yerleri, güzel insanları unutmayacağız. Benim hayatımda çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Muş halkının hoşgörüsü sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadık. Bizi her zaman muhabbetle kucakladılar. Bugün burada veda yemeğinde gösterilen ilgi de gerçekten çok güzel. Burası benim meslek kariyerimde asla unutmayacağım ayrı bir yeri vardır.” Bu kadar değerli dostlardan ayrılmak, veda etmek oldukça zor ama her şeyin bir sonu var. Allah hepinizden razı olsun. Yemeği tertip eden başta Saygıdeğer Meslektaşım Müftü Yardımcımız Murat KARANCİ, Şube Müdürümüz Hamdi YILDIZ, İlçe Müftülerimiz  ve her biri birbirinden kıymetli Muş Müftülüğü Personeline en kalbi duygularımla teşekkür eder hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.” diyerek herkesten helallik istedi.

Daha sonra  Müftü yardımcısı Murat KARANCİ, günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU'na hediye takdimi yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...