Muş’ta Il Müftüsü Imamoğlu’ Ndan Mevlid-i Nebi Kandil...

Muş'ta Il Müftüsü Imamoğlu' Ndan Mevlid-i Nebi Kandil Mesajı

il müftüsü imamoğlu' ndan mevlid-i nebi kandil mesajı

28 Ekim 2020 - 18:30

İl Müftümüz İMAMOĞLU'nun Mevlid Kandili Mesajı;

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin güzelliğini ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Mevlid-i Nebiyi anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır.

Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak; güzel ahlakı, kardeşliği, ahde vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, erdemli davranışı, başkasının iyiliği için çalışmayı, Allah’a kulluğu, gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mevlid Kandilinin, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, Muş'lu hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutluyorum.

Lütfü İMAMOGLU

İl Müftüsü