Rize’de Diyanet Yayınları Ilgiyle Okunuyor

Rize'de Diyanet Yayınları Ilgiyle Okunuyor

rize'de diyanet yayınları ilgiyle okunuyor

03 Ocak 2023 - 18:55

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her ay birbirinden önemli temalarla yayınlanan Diyanet dergileri, Rize'de ilgiyle okunuyor.

Yarım asırlık tecrübesiyle okurlarını sahih kaynak ve güvenilir yorumlarla buluşturmaya devam eden Diyanet dergileri, Rize'de ilgiyle okunuyor.

Sahih dini bilgilerin yer aldığı süreli yayınların din eğitimine sağladığı katkının önemine değinen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize olarak Diyanet yayınlarının geniş kitlelere ulaştırılması noktasında gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Diyanet yayınlarının Rize'de ilgiyle takip edildiğini ifade eden Müftü Çakmakçı, "Bir insanın hidayetine vesile olmak, dünya ve dünyanın içindeki her şeye sahip olmaktan daha değerlidir." hadis-i şerifini hatırlatarak "Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir, kitapla ayağa kalkan bir medeniyettir. Toplumu din konusunda aydınlatmak ve dini konularda rehberlik yapmak sorumluluğunu üstlenmiş bir kurumun mensupları olarak kitap okumaya önem veriyor, düzenlediğimiz programlarla dergilerimizi okuyor, okutuyor ve yorumlayarak tahlilini yapıyoruz." dedi.

Başkanlığımızın televizyon, dijital, radyo, kitap, dergi ve benzeri bütün yayınlarını toplumun her kesimiyle buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Müftü Çakmakçı, "Personelimize ve halkımıza yönelik 4 yıl önce başlattığımız dergi abonelik kampanyasını her yıl devam ettiriyoruz. Hayırsever insanların katkılarıyla yapılan aboneliklerle dergilerimizin okullarda ve cezaevinde okunmasını sağlıyoruz. Okul öncesi Cim dergisini 4-6 yaş miniklere, Çocuk dergisini ilk ve ortaokul öğrencilerine, Geçerken dergisini de lise dengi okullardaki genç öğrencilerimize ulaştırıyor, Aile dergimizin de evlerde okunmasını sağlıyoruz. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken imkanlar ölçüsünde dergilerimizden ve diğer yayınlarımızdan hediye ediyoruz. Bu hizmetlerle insanımızın manevi dünyasını geliştirip iç huzurunun sağlanması, ahlaki yaşantısını güzelleştirmesi, toplumumuzun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da geliştirip huzur ve dayanışma içerisinde hayat sürmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Çakmakçı, "Diyanet yayınlarından süreli yayınlarımız olan dergilerimize abone olarak destekte bulunan Rize Valisi Kemal Çeber’e, Belediye Başkanı Rahmi Metin’e, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’a, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza, özellikle yayınlarımızın halkımıza ulaştırılması noktasında özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...