Rizede hacı adaylarına bilgilendirme semineri verildi

Hacı Adaylarına Bilgilendirme Semineri Verildi

27 Nisan 2018 - 09:55

Hacı Adaylarına Bilgilendirme Semineri Verildi

2018 yılında Hacca gidecek Diyanet ve Acenta hacı adayları için İl Müftülüğümüz tarafından “Hac Hazırlık Semineri” düzenlendi.

24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde hacı adayları; ibadet bilinci, hac ibadeti, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, sağlıkla ilgili konular, genel olarak hac menasiki/görevleri ve bunların hikmetleri, yolculuğa çıkmadan önce maddi/manevi hazırlık, umre ibadetinde yapılması gereken görevler, Peygamberimiz (s.a.s), Mescidi Nebevi, Medine, Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamları ve kadınlara mahsus durumlar hakkında bilgilendirildiler.

Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret