şeyhzade Ahmet Efendi Yozgat’ta Dualarla Anıldı

şeyhzade Ahmet Efendi Yozgat'ta Dualarla Anıldı

şeyhzade ahmet efendi yozgat'ta dualarla anıldı

11 Temmuz 2023 - 02:10

Şeyhzade Ahmet Efendi Yozgat'ta dualarla anıldı.

     Yozgat’ın manevi değeri olan Şeyhzade Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi, doğumunun 117. yılı münasebetiyle düzenlenen programla rahmetle ve hasretle anıldı.

İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’in de katıldığı anma programı Sorgun ilçesi Ağcın ve Günpınar köyleri arasında yaptırılan mesire alanında, Kuran’ı Kerim okunması ile başladı.

Okunan İlahiler ve Mevlid'i Şerifin akabinde İl Müftümüz Sayın Ali Gülden öğle namazını kıldırdı. Namazın ardından Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet (AŞK) Vakfı Başkanı Sayın Şakir Ergin "Müslüman nasıl olmalı" konulu bir konuşma yaptı.

Akabinde İl Müftümüz Sayın Ali Gülden yaptığı açıklamada Şeyhzâde Hacı Ahmet Şevki Ergin Hoca Efendi’yi rahmetle andıklarını belirterek; “Şehrimizin manevi değerlerinden bir büyüğümüzü bugün burada hayırla yadetmemize imkan sağlayan AŞK vakfına teşekkür ediyoruz.” dedi. Sayın İl Müftümüzün merhum Ahmet Şevki Ergin için okunan Kur'an-ı Kerim hatimlerinin duasını yapmasının ardından yapılan yemek ikramı ile program sona erdi.

Düzenlenen anma programına Valimiz Sayın Ziya Polat, eski bakan Osman Güneş,Milletvekilleri Sayın Süleyman Şahan, Sayın Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Sayın Celal Köse, Sorgun Belediye Başkanı Sayın Mustafa Erkut Ekinci, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet Karadağ, Diyarbakır Emniyet Müdürü sayın Fatih Kaya, İl Emniyet Müdürü Sayın Kenan Şaban Süzgün, İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet (AŞK) Vakfı Başkanı Sayın Şakir Ergin, il ve ilçe protokolü sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski bürokratlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Erzincan'a Diyanet Akademi (dini Ihtisas Merkezi) Açılıyor
Erzincan'a Diyanet Akademi (dini Ihtisas Merkezi) Açılıyor