Sivas’ta Arşın Gölgesine Talib Olan Gençler

Sivas'ta Arşın Gölgesine Talib Olan Gençler

arşın gölgesine talib olan gençler

01 Şubat 2020 - 00:11

15 tatil münasebetiyle Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından erkek öğrenciler için düzenlenen gençlik kampı sona erdi.

Merkez Hafız Mehmet Altıntaş Yatılı Erkek Kur’an Kursu Gösteri Salonu’nda gençlik kampına katılan öğrenciler için kapanış programı düzenlendi.

Programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş,  gençlikte yapılan ibadetin daha kıymetli olduğundan bahsederek sohbetine şöyle devam etti. “Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır. Gençlik yıllarını namazlı-niyazlı dindar bir çizgide geçiren genç, nefsini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumuş, heva ve heveslerin, şehevî duyguların ve arzuların etkisine karşı koyup kulluğa sarılmıştır. Bu, ondaki derin Allah saygısının delilidir. Zira Allah'ın emirlerine sarılıp günahlardan kaçınmak büyük bir fazilettir. Hele bu, gençlik yıllarında gerçekleştirilmişse, her türlü takdirin üstündedir. Siz gençler arşın gölgesine talibiz diyerek,  Allaha ibadet eden Allaha bağlı olan, ibadetlerini aksatmayan tam bir Müslüman gibi yaşayarak,  inşallah hadisi şerifte geçen o yedi  insandan olacaksınız.”

Programın sonunda kampa katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret