Sivas’ta Miraç Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Sivas'ta Miraç Gecesi Dualarla Idrak Edildi

miraç gecesi dualarla idrak edildi

11 Mart 2021 - 00:10

İl Müftülüğü tarafından salgın tedbirlerine riayet edilerek Yatsı Namazı öncesi Paşa Cami'nde düzenlenen Miraç Kandili programına Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başlandı. Mevlid okunmasıyla devam eden programda İl Müftüsü Yusuf Akkuş sohbet etti.

Müftü Akkuş, sohbetinde Miraç gecesinin önemine değinerek şu ifadelerde bulundu. "Bu gece üç ayların birincisi olan Recep ayının 27’nci gecesine tekamül eden Miraç Gecesi dir. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Cenab-ı Hakk’ın yüce katına, mekândan ve zamandan münezzeh olarak sidre-i müntehaya kadar iletildiği, mübarek mucizelerin meydana geldiği bir gecedir. ‘İsra’, ‘Gece Yürüyüşü’ demektir. Biz kullar için miracın önemli bir tarafı da Resulüllah’ın (s.a.s.) miraçtan üç hediyeyle gelmesidir. Bunlardan birincisi namaz, ikincisi kendisine şirk koşmayan müminlerin Allah (c.c) tarafından affedilip bağışlanacağı müjdesi, üçüncüsü de hergün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara suresinin son ayetleridir.” dedi.
 

Program sonunda eller semaya açılarak, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının bir an önce tükenmesi için dua da bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...