Sivas’ta Müftü Akkuş, Imam Hatipli öğrencilere Konferans Verdi

Sivas'ta Müftü Akkuş, Imam Hatipli öğrencilere Konferans Verdi

müftü akkuş, imam hatipli öğrencilere konferans verdi

21 Ekim 2021 - 00:10

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Mevlid-i Nebi Haftası dolaysıyla Huzur İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Mevlid programına katıldı.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda Müftü Yusuf Akkuş, öğrencilerin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ederek “Bin 450 yıl önce doğan bir güneş hamdolsun hala gönüllerimizi sevinçle dolduruyor” diyen Müftü Akkuş sözlerine şöyle devam etti; “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Peygamberimizin hicri doğum yılı yani Mevlidi-İ Nebi Haftası temasını "Peygamber Efendimiz ve Vefa Toplumu" olarak belirledi. O’nun (s.a.s) vefası, varlıkta da yoklukta da aynıydı ve sadece inananları değil inanmayanları da etkisi altına almıştır. Peygamber efendimize vefa örneği göstererek İslam’ı kabul eden en yakın arkadaşı Hz. Ebubekir, Mus’ab bin Umeyr, kızı Hz. Fatıma ve İslam ile müşerref olan sahabeler her zaman Peygamberimizin davasında yanında olarak büyük bir vefa örneği göstermişlerdir. Sizler de birer Fatımalar ve Mus’ab bin Umeyrlersiniz.”dedi.

Konuşmasının devamında Akkuş; “Vefalı gençler, İmam Hatip demek, önder demektir. Bizim sizlere her zaman ihtiyacımız var. Herkes size gıpta ile bakıyor. Dünyanın en değerli ve en güzel insanları sizlersiniz. Sizler bizim hazinelerimizsiniz.”dedi.

Programa Okul Müdürü Bahadır Çetin, İdari yönetim, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...