Sivas’ta üniversiteli Gençler Cami Iftarında Buluştu

Sivas'ta üniversiteli Gençler Cami Iftarında Buluştu

üniversiteli gençler cami iftarında buluştu

19 Nisan 2022 - 00:10

Din görevlileri ve hayırseverler tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Camisinde öğrencilere iftar sofrası kuruldu.

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Cami görevlileri ve hayırsever esnafların katkılarıyla kız ve erkek üniversite öğrencilerine yönelik cami içerisinde iftar sofrası kuruldu. İftar sofrasına yerli ve yabancı yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Programa katılan İl Müftüsü Remzi Pehlivan öğrencilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Kabe ve Medine kurulan iftar sofralarının manevi atmosferi camilerde kurulan iftar sofralarında da yaşandığını belirten Müftü Pehlivan, “İslam’ın mabedi ve Kâbe’nin birer şubesi sayılan camilerin safları, genç ve çocuklarla süslenmesi bizleri sevince boğuyor. Rasul-i Ekrem bir hadisinde, ‘Kıyamet gününde insanoğluna, ömrünü nerede ve nasıl tükettiği sorulduktan sonra ömür içerisinde bir dönem olan gençliğini nerede ve nasıl harcadığından hesaba çekilmedikçe hiçbir tarafa hareket edemeyecektir.’ buyurmuştur.” dedi.

Son olarak gençlerin Ramazan ayını tebrik eden Pehlivan, iftar programını tertip eden cami görevlilerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...