Sivas’ta Yabancı Uyruklu öğrencilerden Il Müftülüğüne...

Sivas'ta Yabancı Uyruklu öğrencilerden Il Müftülüğüne Ziyaret

yabancı uyruklu öğrencilerden il müftülüğüne ziyaret

02 Mart 2024 - 00:09

İlimizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’yı makamında ziyaret etti.

Afrika’nın Komorlar Adası, Kongo ve Endonezya ülkelerinden gelerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde farklı bölümlerde lisans ve lisansüstü öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile bir süre sohbet eden İl Müftüsü Altunkaya, hafız olan öğrencilerden Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledi.

Daha sonra arkadaşlarının gayretleriyle Müslüman olmayı tercih eden Kongo Cumhuriyetinden gelen öğrenciyi tebrik eden Müftü Altunkaya, İslam dini hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Ziyaret sonunda Altunkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Fransızca Kur’an-ı Kerim ve mealini öğrencilere hediye etti.

Ziyarette Sait Paşa Cami görevlileri de hazır bulundu.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri