Sivas’ta Yeni Yılın Ilk Sabah Namazında Camiler Doldu Taştı

Sivas'ta Yeni Yılın Ilk Sabah Namazında Camiler Doldu Taştı

yeni yılın ilk sabah namazında camiler doldu taştı

02 Ocak 2022 - 00:53

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde düzenlenen sabah namazında “Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programına 7'den 70'e vatandaşlar ailece camilere akın etti.

Bu çerçevede Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen programda vatandaşlar yeni yılın ilk gününde sabah namazında Ulu Camide buluştu.

İl Müftülüğünce düzenlenen program Fetih Suresinin okunmasıyla başladı.  Daha sonra cemaate sohbet veren İl Müftüsü Remzi Pehlivan; “İmtihan için geldiğimiz şu fani dünyada kalan ömrümüzden 1 yıl daha geldi geçti. Yeni yılın ilk seher vaktinde bu kutsal mekânda Yüce Allah’a dua ve niyazda bulunmak için bir araya geldik. Şimdi bugün ömür muhasebesi içinde olalım. Ayetin ifadesiyle yarın ahiret için ne hazırladığımızın bilinci içerisinde yaşayalım. Bu kısa dünya hayatı gelip geçiyor, kalp kırmamak, iyilikte bulunmak ve hayırlı işler için koşuşturmak gerekir. İnsan her daim 'İhsan' şuuruyla ömrünü geçirmeli, Rabbini görüyormuşçasına yaşamalı, biz Rabbimizi görme sekte O bizi görüyor her şeyi kayıt altına alıyor bu bilinçle yaşamak bizi hata yapmaktan günaha düşmekten koruyacaktır. Rabbimiz kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden hayırlı eylesin." diye konuştu.

Program namaz sonrası yapılan tesbihat ile devam etti. Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş tarafından yapılan dua ile sona eren programda vatandaşlara süt ve poğaça ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri