Tashih-i Huruf Sınavı Il Ve Ilçeden Gelen Din Görevlilerimizin...

Tashih-i Huruf Sınavı Il Ve Ilçeden Gelen Din Görevlilerimizin Katılımıyla Tokat Il Müftülüğünde Yapıldı.

tashih-i huruf sınavı il ve ilçeden gelen din görevlilerimizin katılımıyla tokat il müftülüğünde yapıldı.

08 Eylül 2021 - 00:30

Başkanlığımızca, Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla 2006 yılından bu yana Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezleri ile İl Müftülükleri bünyesinde Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Programı uygulanmaktadır.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde de yapılması planlanan Tashih-i  Huruf kursuna kursiyer seçim sınavı Ordu Eğitim Merkezi görevlileri İbrahim Alkan, Muhammed Fatih Dölen ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik başkanlığında oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Tashih-i Huruf sınavına İl ve ilçelerimizden toplam 37 din görevlisi katıldı. Yapılan sınav sonucunda başarılı olan din görevlileri Ordu Eğitim Merkezinde toplamda 6 ay süren Tashih-i Huruf Kursuna katılım hakkı kazandı.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: "Tashih-i Huruf Kursları Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, tecvit, dini bilgiler ve birçok konuda din görevlilerimize büyük katkılar sağlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği bu eğitim kurslarına, görevlilerimizin eksiksiz bir şekilde katılmasını öneriyor, sınavda başarılı olan din görevlilerimizi de tebrik ediyorum." dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Ordu Eğitim Merkezi Eğitim görevlileri, İbrahim Alkan ve Muhammed Fatih Dölen'e teşekkür ederek 2021-2022 eğitim öğretim döneminde de başarılar diledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret