Tekirdağ’da Il Müftüsü Ipek, Mehmet Serez’i Ziyaret Etti.

Tekirdağ'da Il Müftüsü Ipek, Mehmet Serez’i Ziyaret Etti.

il müftüsü ipek, mehmet serez’i ziyaret etti.

15 Aralık 2018 - 00:31

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, araştırmacı-yazar Mehmet Serez’i evinde ziyaret etti.

Tekirdağ şehir araştırmaları ile tanınan ve “Tekirdağ Sevdalısı” olarak bilinen araştırmacı yazar Mehmet Serez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Serez Kimdir?

Araştırmacı-yazar Mehmet Saim Serez, 1929 Tekirdağ doğumludur.

Ataları, Yunanistan’ın Serez (Serres) kentinden göçmüş ve Tekirdağ’a yerleşmiştir.

40’tan fazla eseri yayınlanan ve birçok derneğin kuruluşuna öncülük eden araştırmacı-yazar Mehmet Serez, aynı zamanda Tekirdağ’da Namık Kemal Evi ve 1963’ten bu yana aralıksız olarak sürdürülen Geleneksel Kiraz Festivali’nin de kurucusudur.

Mehmet Saim Serez, yapmış olduğu bu gayretli çalışmalar sebebiyle “Tekirdağ’ın canlı tarihi” ve “Tekirdağ sevdalısı” olarak anılmaktadır.

Erzincan'da ‘hafız Kal’ Yarışması Türkiye Finali Ilimizde Gerçekleştirildi
Erzincan'da ‘hafız Kal’ Yarışması Türkiye Finali Ilimizde...
Tokat'ta Hac Semineri Düzenlendi