Tekirdağ’da Kurumsal Iletişim Ve Motivasyon Semineri Yapıldı

Tekirdağ'da Kurumsal Iletişim Ve Motivasyon Semineri Yapıldı

kurumsal iletişim ve motivasyon semineri yapıldı

06 Ocak 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda ‘Kurumsal İletişim ve Motivasyon Semineri’ düzenlendi. Konuşmacı olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal’ ın katıldığı seminere Tekirdağ geneli İlçe Müftüleri ve Din Görevlileri katılım sağladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ardından İl müftüsü Mustafa Soykök açılış konuşması yaptı. Soykök konuşmasında ‘Çok değerli bir vazifeyi, Din Hizmetlerini yerine getiriyoruz, hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaracağımız bir hizmet alanımız var. Bizi bekleyen en büyük tehlike heyecansızlıktır. Ne yaparsak hizmet aşkı ile yapmamız gerekmektedir. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bu toplantılar muhabbetimizin artmasına vesile olsun. Rabbim her zaman, olumsuzluklar karşısında bile bardağın dolu tarafına bakmayı nasip etsin’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Şaban Karasakal konuşmasında ‘Din Görevlisinin bulunduğu konum itibariyle lider olduğunu ifade ederek, toplumda herkesin sokaklardan ve insanların durumundan şikâyet ettiğini fakat var olan problemin çözümü için herkesin gayret etmesi gerektiğini, durumu düzeltmek için adım atanın olmadığını ifade ederek, olumsuzluklara kapılmadan bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakarak uygulamaya geçilmesi gerektiğin beyan etti. Karasakal devamla Kamu Kurum, kuruluş ve STK’lar olarak üzerimize düşenleri yapmamız lazım. Temel amacımız ilahi mesajı insanlara duyurmaktır. Rabbim dava şuurundan ayırmasın, ilim, amel, gönül birlikteliği olmadan bu işler yürümez. İşimizi en az aşımız kadar sevmemiz gerekiyor, tebliğ işi zorla yapılmaz gönül işidir. İmanı aşkla yaşamalıyız, hizmet heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz, bu yolun azığı heyecandır. Mevzumuz menzilimizi belirler, durduğumuz yer durmamız gereken yer değildir hep daha ileriye gideceğiz. Nasıl yaşadığımız, neyin derdini çektiğimize neyi üstlendiğimize bağlıdır. Nerede ve hangi konumda olursak olalım her zaman Allah’ın rızasını talep edelim’ diyerek sözlerini bitirdi.

Program hediye takdiminden sonra nihayete erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu