Tokat’da 48. Piyade Alay Komutanlığını Ziyaret

Tokat'da 48. Piyade Alay Komutanlığını Ziyaret

48. piyade alay komutanlığını ziyaret

22 Ekim 2020 - 00:30

İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU 48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında, Alay Komutanı P. ALB. Ayhan OCAK Bey'e yaptığı ziyarette; Bir süre birlikte sohbet ettikten sonra, Piyade alayına eğitimlerini tamamlayıp görev yerlerine gidecek olan 2020-3. Dönem acemi erlerimiz için kadro birliklerine göndermeden önce komutanlarınca kestirilen kurban kesim ve duâ merasimine katıldı. 
Eğitimlerini tamamlayıp, 23.10.2020 Cuma günü dağıtım yerlerine gitmek üzere 48. Piyade alayından ayrılarak, hudut karakollarımızda sınır güvenliğimizi sağlayacak olan askerlerimizin kaza-bela yaşamadan, ayaklarına taş dokunmadan askerliklerini tamamlamaları, kesilen kurbandan akacak kanın vatanî görevlerini tamamlayıncaya kadar görecekleri ilk ve son kan olması niyazıyla kurban kestirdiler.   İl Müftüsü A. PAMUKLU duâdan önce yapmış olduğu konuşmasında; Gelenek ve törelerimizde Asker Ocağı Peygamber Ocağı olarak bilinir. Askerimiz de Muhammed'in Askeri anlamında MEHMETÇİK olarak  ifade edilir,  bu sebeple Devletimizin ordusu Muhammed'in Ordusu'dur, ifadesinde bulundu.
Yapılan duada vatanî görevlerini yapan tüm askerimiz ile birliklerine gidecek erlerimizin kazasız belasız, sıkıntı ve tehlikelerden uzak olarak vatanî görevlerini tamamlayıp teskerelerini almaları; sevdiklerine, ailelerine salimen dönmeleri,  birlik-beraberliğimiz, dirlik-düzenliğimiz için niyazda bulunularak kurban kesildi.  Askerlerimiz Fatihalarla birliklerine uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...