Tokat’da Müftülüğümüzle Kimsesizler Kap’tan Kalbe Bağ...

Tokat'da Müftülüğümüzle Kimsesizler Kap'tan Kalbe Bağ Kurdu

müftülüğümüzle kimsesizler kap'tan kalbe bağ kurdu

15 Nisan 2021 - 00:30

Müftülüğümüz, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik "Kap'tan Kalbe 2 İftar Sofrası” ve “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmaktır”projeleri hayata geçirildi.

Projeye dair duygularını ifade eden İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU "Bereketin, huzurun, varı yokla paylaşmanın, en ulvi duyguların zirvede yaşandığı on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı, , manevi duyguların canlılık kazandığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek, paylaşmak ve kaynaşmak için bir vesiledir." açıklamalarında bulundu.

İl Müftümüz PAMUKLU,konuşmalarına şöyle devam etti. "İyilik ve güzelliklerin harman olduğu, rahmet ve yardımlaşma ayı olarakta bilinen Ramazanda, mültecilere, kimsesizlere, fakir ve düşkünlere sahip çıkıp yardım etmek, mahallemize, çevremize, kapı komşumuza bakarak onların kimsesi olmak, ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekmektedir. Bu amaçla , Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerin rehberliğinde geçen yıl Ramazan ayında  uyguladığımız "Kap'tan Kalbe 2" ve “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmaktır”projelerimizi bu Ramazan ayında da uygulamaya başladık. Hayırseverlerimizin desteğiyle gönüllü Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından iftar ve sahur yemeği hazırlanarak , Kur’an Kursu öğreticileri ve Din görevlilerimiz tarafından görev mahallinde bulunan ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yardıma muhtaç kimseler ve mülteci ailelere ikram edilmeye başlandı. Projenin uygulanmasında İl içinden ve dışından emeği geçen ayrıca destek veren hayırseverlerimize teşekkür ederiz." İfadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret