Tokat’da Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı Düzenlendi

Tokat'da Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı Düzenlendi

yaz kur’an kursları kapanış programı düzenlendi

21 Ağustos 2021 - 00:30

Tokat’ta yaz kuran kursları kapanış programları Bakışlı köyünde ve Sabuncuoğlu Sevim Hatun Kur’an Kursunda düzenlendi.
İlk Program 18.08.2021 tarihinde Bakışlı köyünde düzenlendi. İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU’nun açılış konuşmasını yaptığı programda, öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetleri ilahiler şiirler ve marşlar söylendi. Öğrenciler arasında yapılan yarışma sonucu dereceye giren öğrencilere 4 adet bisiklet, tabletler ve çeşitli hediyeler verildi.
Bakışlı köyü Camii İmam Hatibi Hüseyin GÜLAÇ ve Kur’an Kursu Öğreticisi Beyza ATA’ın organize ettiği programa halk tarafından yoğun ilgi gösterildi. Program sonrasında katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.
Diğer program Sabuncuoğlu Sevim Hatun Kur’an Kursunda düzenlendi. Kur’an Kursu öğreticileri Azize ÖZTÜRK ve Şadiye ÇALIŞKAN tarafından organize edilen programa yoğun ilgi gösterildi. Programa, İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU, İl Müftü Yardımcısı Halime BAYRAM, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf YALÇINKAYA, kurs binasını Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayan Sevim YURDAKUL ve Havva SABUNCUOĞLU katıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU “Çocuklarımıza her daim iyi örnek olmalıyız, onlar fotoğraf makinesi gibi bizim yaptıklarımızı kaydediyorlar. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde, "Her doğan çocuk, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar" buyuruyor. Bizler de önce kendimizi düzelterek yavrularımıza iyi örnek olmayız. Onların fıtratını bozacak kötü örnekler oluşturmamalıyız. Zira fıtratı bozulan kişi Rabbinden kopar” dedi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi ve şiirler okundu.
 Program sonunda, kurs binamızı bağışlayan Sevim YURDAKUL’a TDV tarafından hazırlanan teşekkür belgesi verildi. Ayrıca program sonrası katılımcılara İl Müftülüğümüz ve TDV Tokat şubesi tarafından hazırlanan aşure ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu