Tokat Il Müftülüğünden Esnaflarımıza Ahilik Haftası...

Tokat Il Müftülüğünden Esnaflarımıza Ahilik Haftası Münasebetiyle Ahilik Dua Metni Ve Broşürü Hediye Edildi.

tokat il müftülüğünden esnaflarımıza ahilik haftası münasebetiyle ahilik dua metni ve broşürü hediye edildi.

22 Eylül 2021 - 00:30

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN ESNAFLARIMIZA AHİLİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE AHİLİK DUA METNİ VE BROŞÜRÜ HEDİYE EDİLDİ.

Tokat İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanlarımız Kadir Yücel ve Murat Kaya, 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla esnafları ziyaret ederek Ahilik dua metni ve broşürü hediye etti.

Ahilik, esnafın aralarında birleşerek kurdukları ekonomik özellikte bir teşkilattır. Bu teşkilat, esnaf ve diğer sahalardaki meslek gruplarının bir araya gelmelerini sağlamış böylece yerleşim merkezlerinde sosyal ve ekonomik düzenin  kurulması yanında kültürün de gelişmesine katkı sağlamıştır. Günümüzde halen var olan bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarılmasını sağlamak için Tokat İl Müftülüğü tarafından esnaflarımıza bilgilendirici mahiyette broşürler dağıtılmış ve ziyaretler düzenlenmiştir.

Tokat esnafı, Müftülüğümüzün Ahilik Haftası münasebetiyle yaptığı çalışmalardan ve ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ahilik dua metni ve broşür hediyelerinden dolayı teşekkür etti.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri